Arçelik, Japon Devi Hitachi’nin Hisselerini Almak için Görüşüyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Japonya merkezli Hitachi firması, ev aletleri sektöründeki hisselerinin yaklaşık yüzde 60’ını Arçelik’e satmayı planladıklarını duyurdu. Arçelik’ten yapılan açıklamada satış görüşmeleri doğrulandı.

Japonya merkezli elektronik ve teknoloji devi Hitachi’nin ev aletleri sektöründeki hisselerinin yaklaşık yüzde 60’ını Arçelik’e satmayı planladığı duyuruldu. Japon basınında yer alan haberlere göre, 300 milyon dolar tutarında olması beklenen satış ile Hitachi’nin, Avrupa ve Orta Doğu’da avantajlı bir konumda bulunan Arçelik ile birlikte kar potansiyelini artırma amacı güttüğü ifade edildi.

TÜRKİYE’DE GÜNDEME GELMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Türkiye kamuoyunda yer alan haberlerde Arçelik’in Japon Hitachi’nin yurt dışı ev aletleri üretim operasyonlarını devralmak için görüşmelerde bulunduğu öne sürülmüş, satın alma işleminin yaklaşık 500 milyon dolar tutarında olacağı iddia edilmişti.

ARÇELİK GÖRÜŞMELERİ DOĞRULADI

Arçelik tarafından KAP’a yapılan açıklamada görüşmeler doğrulanırken, “Hitachi LTD ile görüşmeler devam etmekle birlikte, konuya ilişkin olarak herhangi bir yönetim kurulu kararı alınmamış, bağlayıcı bir sözleşme imzalanmamıştır” denilmişti.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri