Burun Büyütme Dünya Çapında Artıyor! Burun Büyütme Estetiği!

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Burun estetiği, rinoplasti, bir kişinin burnunun belirli bölümlerinin boyutunu artırmak- azaltmak için daha estetik bir görünüm veren kozmetik bir cerrahidir. Prosedür, genelde burun küçültme odaklı algılansa da Çin ve Japonya’da yapılan burun büyütme ameliyatlarının artması gündemi değiştir.
Burun büyütme burun köprüsüne yükseklik ekleyebilir veya çıkıntısını arttırmak için burun ucunun şeklini değiştirebilir. Estetik cerrahın büyütme rinoplastisinde iki seçeneği vardır – açık rinoplasti veya kapalı rinoplasti. İşlem seçimi, hastanın istediği burun şekline göre estetik cerrah tarafından belirlenir.
Açık Kapalı Burun Estetiği
İstanbul burun estetiği kliniğimizde açık rinoplasti, burnun dış kısmına insizyon gerektirir. Bu prosedür estetik bir cerrahın burun kemiğine ve kıkırdak kısmına daha iyi erişmesini sağlar. İyileşmesi üzerine sonuçların son görünümü biraz daha zaman alır. Küçük bir yara izi kalır ve iyileşip kaybolması biraz uzun sürer. Öte yandan, kapalı rinoplastide, estetik bir cerrah, burun deliği içindeki kesiği yapar ve buruna büyütme için hedeflenen burun parçalarına erişme konusunda daha az özgürlük verir. Bununla birlikte, bu prosedür, bir kişiyi görünür bir yara izine sahip olmaktan kurtarır.

Kullanılan İmplantlar
Büyütme rinoplastisinde kullanılan implant materyalleri otolog greftler veya nonautolog greftler olabilir. Otolog greftler, kişinin vücudundan toplanan implant malzemeleridir. Kulak, kaburga veya septumdaki kıkırdak greftleri ve bir kaburga, bacak veya kalçadan gelen kemik greftleridir. Nonautologous, implant malzemelerinin sentetik formlarıdır. Tıbbi sınıf silikon, genleşmiş politetrafloroetilen (ePTFE) ve gözenekli polietilen, implant malzemelerinin yapay kaynakları arasındadır.

Kontrendikasyonlar Neler?
Büyütme rinoplastiğinde bazı kontrendikasyonlar vardır. İmplant işleminden önce steroid olmayan antienflamatuar ilaçlar, aspirin ve antikoagülanlar ile bitkisel takviyelerden kaçınılmalıdır. İmplant prosedürü geçiren kişiye alerjiye neden olacak organik olmayan greft materyallerinden de aynı şekilde kaçınılmalıdır. Ameliyat sırasında kişinin güvenliğini tehlikeye atacak bir tıbbi durum, büyütme rinoplasti bir kontrendikasyon olarak kabul edilir; bu nedenle işlem yapmasına izin verilmemelidir.
İşlem burun küçültmeden daha karmaşıktır. Bu nedenle burun estetiği fiyatları biraz daha fazla olacaktır. Basık bunu olanlar, kemiği içerde olanlar bu ameliyatı tercih eder. Hatta yüzü büyük olduğu halde burnu küçük olan bireyler de asimetri sağlamak için burnu biraz yükseltmek isteyebilir.

Ameliyat Sonrası Dönem
Ameliyat sonrası rahatsızlıklar, yüzdeki şişlik nedeniyle artan rinoplasti sonrasında hissedilir. Şişlik birkaç hafta içinde kaybolur, ancak burun sertliği ve uyuşukluğu hissedilmeye başlar. Uyuşukluk birkaç ay sonra kaybolur, ancak sertlik muhtemelen kalıcı olur. Kişinin şişme nedeniyle diğer insanlardan uzak durması ve özellikle iyileşme döneminde burna koruyucu atel konması gerekir.
Büyütme rinoplastisinden geçmeyi planlayan bir kişi, prosedürün ameliyat sonrası istenen görünümde mükemmel bir değişiklik yapılmasını önleyen teknik kısıtlamalara sahip olduğunu unutmamalıdır. Prosedüre devam etmeye karar vermeden önce doğru rehberlik için kozmetik cerrahına danışmalıdır. Cerrah, burun estetiği seçenekleri hakkında profesyonel önerilerde bulunabilir.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri