Dijital Pazarlama Kanallarını Mustafa DURNA Anlattı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Öncelikle Mustafa DURNA Kimdir? Biraz Bahseder Misiniz?
Mustafa DURNA, Üsküdar doğumlu olup 2015 yılından bu yana Dijital Pazarlama sektöründe çalışan kariyerini ilerletmeye çalışan bir uzman. Bu işe ilk olarak bir kitap sayesinde SEO dalında başladım. Daha sonra çeşitli alanlarda kendimi geliştirerek bir çok markaya hizmet verdim.
Pazarlama sektörü gelişen teknoloji ile birlikte oldukça büyük bir şekilde değişti. Değişimin altında yer alan nedenlerden birisi internetin hayatımıza girişi ve sosyal medyanın bu alanda gücünü göstermesi olarak söylenebilir. Değişen toplum yapısı ve internetin her alanda kendini göstermesi ile birlikte farklı kavramlar ve farklı iş alanları da hayatımıza girdi. Bu alanda uzman olan bir dijital pazarlama uzmanına sizler için genel hatları ile dijital pazarlamayı ve dijital pazarlama türlerini MUSTAFA DURNA’YA sorduk.

Dijital Pazarlama Türleri Nelerdir?

Teknoloji birçok yeni ürünü beraberinde getirdi. Bu nedenle pazarlama konusunda internet üzerinde birçok farklı alan kullanılabilir. Dijital pazarlama türleri nelerdir genel olarak saymak gerekirse, SEO olarak adlandırdığımız arama motoru optimizasyonu en başta gelmektedir. Ardından arama motoru pazarlaması, içerik pazarlaması, sosyal medya ve e-mail pazarlamasını sayabiliriz.

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)
Dijital pazarlama türleri arasında yer alan SEO, Google, Yandex gibi birçok farklı arama motoru bulunmaktadır. Bu arama motorları günümüzün en büyük pazarlama stratejilerini oluşturmaktadır. SEO dediğimiz pazarlama şekli, arama motoru optimizasyonu olarak sitelerin alt çalışmalarında yapılan bir çalışma ile üst sıralarda yer almasını sağlamaktadır. Bu sayede siteler güvenilir ve daha kolay ulaşılır olarak ürün satma konusunda başarılı olmaktadırlar.
Arama Motoru Pazarlaması (SEM)
Arama motorları üzerinde çeşitli reklamlar görürüz. Bu reklamlar satıcıların sitelerine müşteri çekmek için yaptıkları bir çalışmadır. Bu çalışma arama motoru pazarlaması olarak adlandırılmaktadır. Arama motoru pazarlamasında, site trafiğini artırmak için arama motorlarında ücretli bir reklam alımı çalışması yapmaktayız.
Sosyal Medya Pazarlaması
Sosyal medya günümüzün en büyük ticaret yönetimi haline gelmiş bulunmaktadır. Bana göre dijital pazarlama türleri arasında önemli bir yer alan sosyal medya pazarlaması için milyonlarca aktif kullanıcıya ulaşılabilecek ürüne ait bir hesaptan pazarlama yapmaktayız. Bazı durumlarda influencer olarak adlandırdığımız kişilerden de bu konuda yardım almaktayız.
İçerik Pazarlaması
İçerik pazarlamasında müşteriyi odak noktamız alarak çalışma yapıyoruz. Satış stratejileri ve satış işlemleri ikinci planda kalıyor. Müşteriye ulaşmak ve müşterilerin dönüş yapmalarını sağlamak üzerine kurulu bu sistem uzun sürelerdir kullanılan dijital pazarlama türleri arasında yer alıyor.
E-Mail Pazarlama
Dijital pazarlama türleri arasında kullandığımız en eski pazarlama türü olarak e-mail pazarlamayı söyleyebilirim. E-mail üyeliğini kabul eden müşterilere, belirli aralıklarla ürünlerin tanıtımını yapan, indirim yapan pazarlama yöntemi olarak sunmaktayız.
Detaylı bilgi almak isterseniz mustafadurna.com adresini ziyaret ederek güncel içerikleri takip edebilirsiniz.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri