Elazığ Kırışıklık Tedavisinde Sıklıkla Mezoterapiyi Tercih Ediyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ciltte, birisi dinamik kırışıklıklar diğeri ise çok ince çizgilerden oluşan toplam iki tür kırışıklık vardır. Dinamik kırışıklık güldüğümüzde, üzüldüğümüzde vs. Gibi yani mimik hareketlerimizden kaynaklıdır. Bu kırışıklıklar genelde kaşların arasında, dudak kenarlarında ve alında bulunmaktadır. Bunlar göz kapaklarımızın yanındaki kaz ayaklarıdır. Her insan dinamik kırışıklıklar ile doğmaktadır. Yaşımız arttıkça yani yaşlılığa doğru gidildikçe bu kırışıklıklar zamanla daha çok belirgin hale gelmektedirler. Kolajen proteini cildimizin alt ve üst tabakasında bulunmaktadır. Kolajen azalmasının sebebi yaşlanmamız ve güneş hasarları olmasındandır. Kolajen proteini azaldıkça yüzümüz gevşer, sarkar ve ince kırışıklıklar oluşturmaktadır. Herkesin şikâyetçi olduğu kırışıklık tedavisi Elazığ’da Dr. Dilara Turgut tarafından çeşitli yöntemlerle gideriliyor. Detaylar haberin devamında…
Kırışıklık Nasıl Oluşur?
Kırışıklıkların en temel nedeni bireyin yaşlanmasıdır. Yaşlanma oldukça cildimizde kolajen gibi yararlı maddeler azalmaktadırlar. Bu maddeler azaldığında cildimiz esnekliğini kaybetmemektedirler. Esnekliği azalmış bir cildin kırışıklık olması son derecede normaldir.
Kırışıkların oluşmasının diğer bir nedeni ise yoğun bir şekilde mimik kullanılmasıdır. İnsan hayatı boyunca milyonlarca kez mimik haraketli yapmaktadır. Bu mimiklerin yapılması bağ dokularının erimeye sebep vermesidir. Eriyen dokuların sonrasında ise kırışıklıklar ortaya çıkmasıdır.
Kırışıklıkların diğer bir nedeni ise güneş ışınlarıdır. Güneş ışınları bazı bağ dokularını arttırdığı bilinmektedir. Ancak bu bağ arttırma olayı sanıldığı gibi olumlu bir olay değildir. Çünkü bağ dokularının fazlalaşması, kolajenin yok olmasına neden olur. Bu olay da zaman içinde cildin esnekliğini kaybetmesi olacaktır.
Cildimize sürekli temas halinde olunması esnekliğimizin bozulmasına sebep olmaktadır. Örneğin alerji olan bir birey sürekli gözlerinin kaşımaktadır. Bu kaşıma cildimizin esnekliğini bozmaktadır. Bu sebepten dolayı cildimiz esnekliğini kaybetmektedir.

Kırışıklık Tedavisi Nasıl Yapılır?
Bu tedavi tek bir yöntem ile sınırlayamayız. Çünkü yukarıda yazıldığı gibi birçok yöntemi vardır. Bu yöntemler ise aşağıda verilmiştir.
Fraksiyonel Lazer
Bu lazer olan yöntem, en çok kullanılan ve en çok tercih edilen yöntemdir. Fraksiyonel lazerde bazı ışınlar kullanılmaktadır. Bu lazer türü deri altına farklı açılarda ışınlar yansıtmaktadır ve bu ışınlar ciltte minimum hasalar oluşturur. Bu yöntem yapıldığında cildimize esnek yapıyı kazandırarak kırışıklıkları ortadan kaldırmaktadır.
BabyFace Beauty
Cilt için gerekli olan maddeleri lazer ile cilt altına enjekte eden lazer türüdür. Bilindiği gibi kırışıklıkların temel sebebi kolajen ve elastin maddelerinin kaybolmasıdır. Bu işlemin çok tercih edilme sebebi ise doğal görünümü bozmamasıdır. Yani yapılan lazerde bir bölgede yığılma olmamaktadır, her bölgeye eşit şartlar altında dağılmaktadır.
Botoks
Deri altına sıvı enjekte işleminin adıdır. Bu sayede cilt altındaki kırışıklıkların yok edilmesidir. Kırışıklık ile ilgili sorunları olanlar botoks ile çözüme kavuşturabilirler. Bu yöntemin çok tercih edilmesinin sebebi ise oldukça kısa sürmesidir.
 
Altın İğne
Bu yöntem altın ucu iğnelerle cilt altına radyo frekans verilmesidir. Cilt altına çeşitli boyutlarda radyo frekansı gönderir ve yapılan bölgenin uyarılmasını sağlamaktadır. İşlemin temel amacı cildin kolajen ihtiyacını sağlamaktır. Ancak gönderilen frekanslar ciltte ufak hasarlar oluştururlar. Bu hasarlar geçici ve minimum hasarlardır. Bunlara kontrollü hasar denilmektedir.
 
Zümrüt Işıltısı “Bloomea”
Zümrüt uçlu cihazlar ile işlem yapılmaktadır. Ayrıca kullanılan uçlar tek kullanımlıktır. Bu yöntem Fransız cerrahiler tarafından geliştirilmiştir. Aynı zamanda bu yöntem ağrısızdır.  Bu tedaviyi kullanılarak hem kırışıklardan kurtulabilirsiniz hem de işlem sırasında hiçbir ağrı hissetmezsiniz.
 
Mezoterapi Yöntemi
Bu yöntem cerrahi bir yöntem değildir ve fazlasıyla zahmetsiz olduğunu söylemeliyiz. İşlem sırasında hiç ağrı sızı hissetmeden kırışıklıklarınızda kurtulabilirsiniz. Bu işlem ciltteki direk olarak kolajen ve elastin üretimine hedef almasıdır.
Mezoterapi işlemi en fazla 20 dakika sürmektedir. Bu işlemden sonra ciltte hafif kızarıklık veya şişkinlik görülmektedir. Ancak bu problemler kısa süreliğinedir. Bu işlem uygulandıktan sonra günlük rutin hayatınıza dönebilirsiniz. Bu yöntemde düzenli olarak yaparsanız zamanla işlem aralığı artmaktadır. Örnek vermek gerekirse ilk seansta 10 gün etki oldu 4-5. Seanslarda 2 – 3 ay etki yaratmaktadır.
Kırışıklık Tedavisi Fiyatları Ortalama Ne Kadardan Başlıyor?
Kırışıklık tedavisi çok seçenekli bir tedavi yöntemidir. Bu yöntemler her biri farklı bireyler için uygundur. Bu yüzden bu kadar çok olan bir seçeneğin sabit bir fiyat söylemek doğru değildir. Fiyat için en doğru bilgi muayene yapıldıktan sonra doktorunuz size söyleyecektir. Sizde aklınızdaki soru işaretlerini gidermek isterseniz Mezoterapi Elazığ, Kırışıklık tedavisi Elazığ için Dr. Dilara Turgut’a ulaşarak bilgi alabilirsiniz.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri