Irak'ta 14 Binden Fazla DAİŞ Militanı Öldürüldü

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, Peşmerge güçlerinin operasyonları ve birlik güçlerinin düzenlediği hava saldırılarında son bir senede 14 binin üstünde DAİŞ militanının öldürüldüğünü söyledi.

Kadir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “DAİŞ’e karşı mücadelede şehit bulunan Peşmerge adedi bin 212’ye yükseldi. Yaralılarımız da 7 bine yaklaştı. Buna karşılık birlik güçlerinin bize verilen verilere göre, Peşmerge güçlerinin operasyonlarında ve hava saldırılarında 14 binden çok DAİŞ militanı öldürüldü” dedi.
Irak’ta Kürtlerin hayat sürdürdükleri toprakların yüzde 95’ini DAİŞ’ten kurtardıklarını açıklayan Kadir, “DAİŞ’i topraklarımızdan uzaklaştırdık fakat tehlike hala devam ediyor. Peşmerge güçleri, DAİŞ saldırılarını başarılı bir biçimde püskürtüyor. Genellikle Musul’un Şengal bölgesindeki çatışmalar Aralıksız devam ediyor” diye konuştu.

Kadir, geride bıraktığımız sene DAİŞ saldırıları başladığında savunma hattı oluşturduklarını, teşkilatı püskürttükten sonra taarruza geçtiklerini dile getirdi. DAİŞ’in elinde Kürt bölgelerinin yüzde 5’lik kısmının kaldığını izah eden Kadir, “Bu topraklar Musul-Erbil-Duhok arasındaki bölgelerdedir. Söz hususu yerlerin kurtarılması Musul operasyonuna bağlı şeklinde gecikiyor. Çünkü Musul kurtarılmadan buraların savunulması çok güç olur” ifadelerini kullandı.
Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, Musul operasyonu hazırlıklarına dair ise şu şekilde konuştu:
“Irak hükümeti, birlik güçleri ve Kürdistan bölgesi arasında ortak bir hazırlık komitesi oluşturuldu. Komite, sıhhatli bir plan hazırlayabilmek amacıyla incelemelerini sürdürüyor. Şartların güzel değerlendirilmesi ve temelli bir planın hazırlanması gerekiyor. Operasyonun başarılı olabilmesi amacıyla hal değerlendirmesinin çok güzel yapılması lazım.”

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri