Ispanaklı Mantarlı Börek

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Börek sevmeyen neredeyse yoktur. Tabi lezzetli yapıldığında börek gibi güzel yiyeceğe özellikle çayla birlikte olacaksa, kim neden hayır desin ki? Ispanaklı Mantarlı Börek tarifine değineceğimiz bu makalemizde sizlere lezzetli bir börek nasıl yapılır? bunu anlatmaya çalışacağız. Börek yapmayı bilenler için pratik olurken, bilmeyenler için güzel bir deneyim olacaktır. Üstelik anlatımımızı en basite indirgenecek şekilde sunacağız ki küçük kardeşlerimizde Ispanaklı Mantarlı Böreği nasıl yapılabileceğini hızlıca kavrayabilecektir. Öyleyse sözü fazla uzatmadan Ispanaklı Mantarlı Börek nasıl yapılır? Tarifi gibi bilgileri vermeye hemen başlayalım.

Ispanaklı Mantarlı Börek Malzemeleri

Kaliteli çabuk yırtılmayan yufkalardan tercih etmek şartıyla 3 adet yufka. Yufkayı üçgen şeklinde kestirmeyi unutmayın,
1 Kase yoğurt,
1’nin sarısından yararlanmak üzere 2 adet yumurta
Yarım su bardağı zeytinyağı,

Ispanaklı Mantarlı Börek İç malzemesi

1 adet orta boy soğan
250 gram mantar
Yarım kg Ispanak
Karabiber
Kırmızı pul biber
Zeytinyağı
Tuz
Üzeri için Çörekotu

Ispanaklı Mantarlı Börek Tarifi – Yapılışı

Yarım kilo ıspanağı bir kapta suya bırakın. 3-4 dakika boyunca suda kalması daha temiz olmasını sağlayacaktır. Kaptan çıkarırken güzelce yıkayın. Ispanakları yıkadıktan sonra güzelce kıyın. Sıra mantarlara geldi. Mantarlarıda yıkadıktan sonra varsa temizlenecek kısımları bıçak yardımıyla temizleyin. Çok ince yada çok büyük olmayacak şekilde orta kararda mantarları doğrayın.

Ispanak ve Mantarları doğramak belkide en zor kısımdı. Sıra soğanları doğrama işlemine geldi. Soğanlarıda doğradıktan sonra, mantar ile birlikte zeytinyağı kullanarak soteleyin. Şimdi baharatları ve ıspanağı ekleyin. Baharat seçimi ve miktarı için kendi tercihinizi yapabilirsiniz. 1 dakika karıştırdıktan sonra ıspanakları ocaktan alın. Yoğurt, yumurta ve zeytinyağını karıştırın. Bu karışımı 3 adet yufkaya yetecek şekilde ayarlayın. Üçgen şeklinde kestirdiğiniz yufkaların geniş olan kısmına ıspanaklı malzememizden bir miktar koyun. Sonra güzelce sarın. Tüm yufkaları aynı şekilde sardıktan sonra yumurta sarısı üzerine sürülür. Unutmayın yoğurt ve yumurtayı iç tarafına, yumurta sarısını ise dış tarafına sürmelisiniz. Son olarak dilerseniz üzerine çörekotu serpebilir, dilersenizde yumurta sarısını sürdükten sonra fırına atabilirsiniz. 5 dakika bir kontrol edin ve üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirin. Ispanaklı Mantarlı Börek tamamdır. Afiyet Olsun. Yanında çay yapmayı unutmayın 🙂

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri