İthal Edilen Kuruyemişlerle İlgili Açıklama

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Konya’nın Beyşehir eyaletinde Göl Kitap Fuarına katılan Karatay yaptığı açıklamada, kuru yemiş kullanımının önemini vurguladı.

Kuru yemişin sıhhatli bir gıda kaynağı bulunduğunu dile getiren Karatay, “Vatandaşlarımız bol bol kuru yemiş tüketsin ama rekolte düşüklüğü sebebiyle fiyatı arttığı amacıyla ithal kuru yemişlere de yöneliyorlar. İthal kuru yemiş tehlikeli, asla yemeyin. Ülkemizde kabuklu bütün fıstıklar ucuz, onlardan tüketin. Kabuklu aldığımız vakit cevizler de ucuz ve ilaçsız oluyor” diye konuştu.
Karatay, fındığın rekoltesi düşük bulunduğu amacıyla fiyatının arttığını belirterek, ucuz ama sıhhatli kuru yemiş çeşitlerine yönelinebileceğini söyledi.
“Ne ucuzsa onu alın” önerisinde tespit edilen Karatay, şu verileri aktardı:
“Çekirdek de olabilir, bol bol yenebilir. Fındık, fıstık çıtır çıtır yenmeli, kan yapar. Ceviz fazla mühim bir gıda. Kabuğuyla alınacak, kırılıp yenilecek. Cevizlerin kırılacağını bu çocuklar bilmiyor. Ceviz taşla da havanla da ya da şimdiki çağdaş kıracaklar da kırılır. Roma İmparatorluğu saatinde ruh hastalarına ceviz yediriyorlardı zira beyine benziyor. Tüm uygulanan incelemeler işaret ediyor ki son vakit cevizde ve yumurtada natural omega 3 var. Hepsi tohumdur. Sağlıklı tohum yersek sıhhatli nesiller meydana çıkar.”

“D vitamini mühim”
Son senelerde yükselen kanser vakalarına ilgi çeken Karatay, D vitamini seviyesi yüksek bireylerin kansere yakalanma riskinin düşük bulunduğunu vurguladı.
Doğal yiyecekler tüketildiğinde beden direncinin arttığını izah eden Karatay, “Kanser mühim bir hastalık ama o da grip gibi. Bağışıklık sisteminizi çökertmeyeceksiniz. Bağışıklık sisteminiz çökünce her türlü hastalık geliyor. Kitaplarımda da bunu sebepleriyle ve bilimsel kaynaklarla anlatıyorum. Grip ya da alzaymır da olsanız, karaciğer, pankreas, mide, bağırsak, meme, rahim ve prostat kanseri de olsanız bilin ki bağışıklık sisteminiz çökmüştür” ifadesini kullandı.
Prof. Dr. Karatay, bağışıklık düzeneğinin güçlendirilmesi amacıyla natural yiyecekler tüketilmesi ve D vitamini seviyesinin yüksek tutulması gerekliliğini sözlerine ekledi.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri