Kredi Kartı ile HGS Yüklemek Mümkün Mü?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından KGS (Kartlı Geçiş sistemi) ve OGS’ye (Otomatik Geçiş sistemi) alternatif olarak ortaya çıkan HGS (Hızlı Geçiş Sistemi), 2012 yılında devreye alınmıştır. Köprü ve otoyollarından geçiş ücretleri tahsil etmeye yarayan bu sistemlerden HGS’nin devreye alınması ile beraber KGS sistemi ortadan kalkmıştır.
Yollarda ve köprülerde beklemeye ve trafiğin sıkışmasına sebep olan KGS sisteminde, araç sahipleri yavaşlamak hatta durmak koşulu ile kartlarını okutuyorlardı. HGS sistemi ise radyo frekans sistemini kullanır. Bu sistem ile araç sahibinin PTT yada bankalardan aldığı etiketi araç camının iç kısmına uygulaması ile beraber geçiş anında sistem tarafından okunur. Böylece trafikte beklemeler ve kuyrukların oluşması engellenmiştir.

HGS ile geçişlerde ceza almamak için etiketinize Hgs yükleme yapmanız gerekir. Bu işlemi PTT işyerlerinden, bankalardan ve ya ATM’lerden yapmanız mümkündür. Son zamanlarda benzin istasyonlarında da HGS yükleme sistemleri bulunmaktadır. Gelişen internet sistemleri beraber online Hgs yükleme ve kredi kartı ile Hgs yükleme yaygınlaşmıştır. Bu işlemler ile uğraşmak istemeyenler anlaşmalı bankalara otomatik talimat verebilir. Bir başka yöntem ise ATM’lerin kartsız işlemler bölümünde bulunan Hgs yükle kısmından Hgs etiketlerine bakiye yüklenebilir.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri