Saçlarınızı Hızlı Uzatmanın Yöntemleri

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Doğal bir güzelliğin olmazsa olmazlarından birisi de bakımlı ve dolgun saçlardır. Peki ne yapmalıyız da saçlarımız hem güzel hem doğal hem de bakımlı görünsün? Kulaktan dolma ürünler yerine işe kendi saçımızı tanıyarak başlayabiliriz. Bunun sonrasında kullanacağımız ürünleri ve yapacağımız tedavileri doğru seçmemiz kaçınılmaz olacaktır.

1 – Evde uygulayabileceğimiz saç maskeleri

Hızlı Saç uzatan hardal maskesiHızlı saç uzatan hardal maskesi

1 yemek kaşığı toz hardal
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yumurta
1 yemek kaşığı su

Krem kıvamı alana kadar bütün malzemeleri bilikte karıştırın. Saç diplerinize bu karışımla 2-3 dakika masaj yaparak güzelce yedirin. 20 dakika sonra, saçlarınızı güzelce durulayarak temizleyin. Bu maske, saç derinizdeki kan akışını hızlandırarak daha hızlı büyümesini ve daha kuvvetli olmasını sağlar. Maskeyi haftada 1 uygularsanız 1 ayda sonuçlarını hissetmeye başlayacaksınız.

Yeşil Çay MaskesiSaç güçlendirici yeşil çay maskesi

Taze hazırlanmış 2 yemek kaşığı yeşil çay
1 yumurta sarısı

Yumurta sarısını güzelce ezip karıştırdıktan sonra yeşil çayı da ekleyerek bir süre daha karıştırın. Eğer kalın bir karışım elde ettiğinizi düşünüyorsanız biraz daha yeşil çay ekleyebilirsiniz. Saçlarınızı ortadan ikiye ayırdıktan sonra, saç maskesini uygulayabilirsiniz. Saçlarınıza duş bonesi veya poşet geçirip 30 dakika etki etmesi için bırakın. Şampuan veya temizleyici ile saçlarınızı yıkayıp durulayın. Yeşil çayın içindeki antioksidanlar sayesinde saçlarınız güçlenecek ve kopma, dökülme gibi sorunlar ortadan kalkacaktır. Bu maskeyi haftada en az 2 kere uygulamanızı öneriyoruz.

2 – Protein

Protein açısından zengin yiyecekler tüketmenin saçlarınızı daha hızlı uzattığı kanıtlanmıştır. Yediğiniz yiyeceklerin fiziki görünümünüz üzerindeki etkisi yadsınamaz bir gerçek. Zararlı ve kalori yönünden ağır yiyecek ve içecekler nasıl ki vücudunuzun fiziki görüntüsünü bozuyorsa aynı etkiyi saçlarınızda da gösterecektir. Bu yüzden protein gibi vücuttaki hücrelerin kendini yenilemesinde ve yeni hücre oluşturulmasında güçlü rolü olan besinler tüketilmelidir.

3 – Saç Tarama

Saçlarınızı sık sık taradığınızdan eminim, aslında bu zaten hızlı uzaması için faydalı bir şey. Fakat saçlarınızı, saç diplerinden, kafa derisinden başlayarak saçların uzadığı yönde, tek taraflı olarak taramak da onların daha hızlı uzamalarını sağlayacaktır. Bu işlemi yaparken dilerseniz saç diplerine besleyici yağlar da sürebilirsiniz.

4 – Kafa derisine masaj

Saçlarınız hızlı uzasın istiyorsanız, kafa derinize masaj yapmayı saçlarınızı yıkarken veya herhangi bir maskeyi uygularken alışkanlık haline getirin. Hava alan, temiz, hızlı bir kan akışına sahip kafa derisi, saçlarınıza gereken besinleri taşıyacak ve onların daha hızlı uzamasını sağlayacaktır.

5 – Esanslı Yağlar

Vücudun tüm bölgelerine uygulanabilecek esanslı yağlar aynı zamanda saçlarınıza uygulandığında da saç uzatıcı ekti gösterir. Saçlarınızı besleyip güçlendiren bu yağların önerilen kullanım şekli şöyledir : 3 damla lavanta yağı, 3 damla kekik yağı, 3 damla biberiye yağı ve 6 yemek kaşığı Jojoba yağını karıştırın. Karışımla saç diplerinizi ve kafa derinizi ovalar şekilde masaj yaparak hem rahatlatmış hem de beslemiş olacaksınız. Yarım saat sonra saçlarınızı yıkayıp durulayabilirsiniz.

6 – Uykudayken saçlarınızı koruyun

Uyurken at kuyruğu şeklinde veya herhangi bir sıkı şekilde saçlarınızı zorlayacak şekillerde uyumak saç kırılmalarına ve darbe almalarına sebep olabilir. Bu yüzden saçlarınızı serbest bırakarak uyumak kırılma ve dökülmelere karşı en iyi önlemdir. Saçlarınızın kopması veya kırılması hızlı uzamasını önleyen faktörlerdendir. Ayrıca yastık kılıfınızı sürtünmeyi önleyici ipek veya buna benzer maddelerden seçmeniz de saçlarınız için faydalı olacaktır.

7 – Sirke ile durulama

Saçlarınızı yıkadıktan sonra özellikle elma sirkesi ile durulamak daha hızlı uzamasını sağlayacaktır. İçerisine biraz da su ilave ettiğiniz sirkeyi durulama suyu olarak dilerseniz saçınızı şampuanladıktan sonra, dilerseniz taradıktan sonra bu durulama işlemini uygulayabilirsiniz.

8 – Sağlıklı yaşam stili

Düzenli bir şekilde sağlıklı beslenen ve düzenli spor yapan kişilerin fiziki olarak daha az yıprandığı ve daha canlı, daha fit bir görünüme sahip olduğunu hepimiz biliyoruz. Saçlarınız için de geçerli olan bu durumu yaşam stili haline getirdiğiniz taktirde, saçlarınız da bu durumdan payına düşeni alacaktır. Özellikle stresten uzak durmak ve moralinizi yüksek tutmak saçlarınızın yıpranmasının da önüne geçecektir.

9 – Saç vitaminleri

Eğer saçlarınızın daha hızlı uzaması ve güçlenmesi için saç vitaminleri kullanmak istiyorsanız bunun öncesinde bir uzmana görünüp alacağınız faydayı maksimuma çıkaracak tercihler yapmayı sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda gelecekte oluşacak komplikasyonların önüne geçmek için de faydalı olacaktır. Doğru kullanıldığı taktirde saç vitaminlerinin saçlarınızın yapısına katkısı olacağı göz ardı edilmemesi gereken bir durumdur.

10 – Saç bakım ürünleri

Saç bakım ürünleri de doğru kullanıldığı taktirde saçlarınıza ihtiyacınız olan bakımı sağlayacaktır. Fakat bunun öncesinde hangi tip saç tipine sahipsiniz bunu doğru bir şekilde tespit edin. Çünkü her saç ve cilt tipi için kullanılacak ürünler birbirinden farklıdır.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri