Televizyon Alırken Nelere Dikkat Edilmeli

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Televizyon alırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Bazen herhangi bir mağazada çok uygun fiyatlarda LCD yada LED televizyonlar görebiliyoruz. Ancak, satın alıp eve getirdiğimizde TV’nin görüntüsel olarak iyi olmadığını fark edebiliyoruz. Bu yüzden TV alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini iyi bilmemiz gerekiyor. Son dönemlerde artan LED Televizyon ve Full HD çılgınlığı konusunda önemli bilgileri makalemizde bulabileceksiniz. Yeni bir televizyon almadan önce mutlaka makalemizi okuyarak nelere dikkat etmeniz gerektiğini araştırın.
Televizyon Ekranı Kaç inç Olmalıdır?

Televizyon ihtiyacınıza göre bir model belirlemek için öncelikle televizyonu nerede, hangi amaçla ve ne kadar süre kullanacağınız önem arz ediyor. Tabiki burda TV’nin boyutuda büyük öneme sahip. Mutfak, yatak odası gibi yerlerde 32″ bir televizyon yeterli olabilirken, oturma odasında sürekli izlenecek bir televizyonun en az 40″ olması istenecektir. Maç izlemek, film izlemek gibi ihtiyaçları gidermek için en az 40″ lik bir TV almaya karar verdiğiniz sıra kaliteli görüntüye gelecektir.
Televizyon için Ayrılacak Bütçe Aralığı

Alacağınız Televizyonun boyutunu belirledikten sonra fiyat aralığını belirlemeniz gerekiyor. Her bütçeye uygun bir tv bulunuyor. Ancak, fiyat aralığınız az ise görüntü kalitesinden ödün vermeniz gerekecek. Bu yüzden ya bütçenizi iyi tutmalı yada daha ufak boyutlarda bir TV seçmelisiniz. 40″ – 42″ lik Tv almak istediğiniz bütçenizin 1,500 TL den başlamasını öneririm. 1.500 – 2.000 TL aralığında bir bütçe yeterli olacaktır.

LCD Televizyon mu? LED TV mi? PLAZMA Televizyon mu?

Son teknoloji tabiki LED tvler. Plazma aralarında en çok elektrik harcayacak teknolojiye sahiptir. LCD görüntüyü yansıtabiliyor. Ayrıca LCD tvler daha eski teknoloji olduğu için çoğunlukla flash bellekle yapabileceğiniz birçok şeyi desteklemiyor olabiliyor. LED tvler ise görüntüyü yansıtmaması, az elektrik harcaması ve daha yüksek çözünürlükler sunmasıyla tercih edilmesi gereken son teknolojidir. Yinede, LCD ve Plazma’da her zaman tercih edilebilir seçenekler arasındadır. Ancak, sıralama yapmak gerekirse, LED > LCD > Plazma şeklinde tercih edilmesi gerekir.
Televizyon Görüntü Tarama Hızı

Buraya kadar herşey tamam. 40″ – 42″ lik ideal bir tv almak için 1500 ve 2000 aralığında bir bütçe ayırdınız. Görüntü Tarama Hızı ilk özelliğimiz olsun. Görüntü Tarama Hızını ne kadar yüksek tutarsak o kadar akışkan izleriz. Görüntü Tarama Hızı hakkında mağaza satıcıları genellikle bunun önemsiz ve gözle fark edilemeyecek olduğunu belirtirler. Ancak, bu yanlış Görüntü Tarama Hızı özellikle aksiyon sahnelerinde size akışkan bir görüntü sağlayacakken, Görüntü Tarama Hızının düşük olması halinde hızlı görüntülerde, aksiyon sahnelerinde karıncalanmaları, bulanıklıkları hissedebilirsiniz. Zaman bu durum baş ağrısına bile neden olabilir. O yüzden Görüntü Tarama Hızının en az 200 HZ olmasına dikkat etmelisiniz.

Hangi Marka Televizyon Almalıyım

Televizyon alırken ucuz ve kalitesiz ürün üreten markalaradan kesinlikle uzak durmalısınız. 100-200 TL için kötü markaları tercih etmeniz ileride sorunlar yaşamanıza neden olacaktır. Çünkü, Plazma, LCD ve LED tvlerde çıkabilecek sorunların genellikle telafisi olmuyor yada yenisini almak çok daha uygun fiyata geliyor. Ayrıca teknik destek verebilecek firmalarıda her zaman ön planda tutmalısınız.

3D TV Almak Mantıklı mı?

Tv seçimlerinde 3D çok fazla tercih edilen bir özellik oldu. Ancak, 2 bin TL ye alacağınız 3D televizyon size 3 boyutlu görüntüyü sağlamayacaktır. 3D teknoloji henüz çok yeni olduğundan 3 boyutlu tvlerden verimlilik almak için en az 6 bin tl ve üzeri bir model seçmeniz gerekiyor.
Televizyon Çözünürlük

Alacağınız televizyonun çözünürlüğü en önemli özelliktir. 1920 X 1080 görüntüye sahip bir televizyon 1080p ise size Full HD bir görüntü kalitesi sunacaktır. HD tvlerde gayet verimlidir. Ancak, Full HD kalitesini her zaman tercih etmek 3’te 1 oranında daha kaliteli görüntüler elde etmenizi sağlar.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri