Trump, Türkiye’ye Yaptırımları Veto Edecek

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

ABD Başkanı Donald Trump, “zayıf” olduğunu belirttiği 2021 Savunma Bütçesi tasarısını Kongre’den geçip önüne gelmesi durumunda veto edeceğini duyurdu. Tasarıda, Rusya’dan satın alınan S-400 hava savunma sistemi nedeniyle Türkiye’ye yaptırım uygulanmasını öngören maddeler de bulunuyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’ye S-400 yaptırımı öngören 2021 Savunma Bütçesi tasarısıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçilerin, oldukça zayıf olan ve benim veto edeceğim Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasasına (NDAA) ‘hayır’ oyu vereceğini umuyorum.” ifadesini kullandı.

Trump, söz konusu tasarının sosyal medya şirketlerine yasal güvence sağlayan bir düzenlemenin iptali, ulusal anıtların korunması, 5G için izin ve yurtdışında asker sayısının azaltılması gibi maddeleri içermesi gerektiğini vurguladı.

TASARININ TEMSİLCİLER MECLİSİ’NDE SON HALİNİ ALACAK

ABD Temsilciler Meclisi bugün 2021 Savunma Bütçesi’nin son halini oylayacak. Tasarı buradan geçerse Senato’ya gidecek. Senato’dan da onay alırsa tasarı yasalaşması için Trump’ın onayına sunulacak.

Trump, S-400 hava savunma sistemi nedeniyle Türkiye’ye yaptırım öngören bütçe tasarısını veto edecek

TRUMP BEKLETMİŞTİ

Savunma tasarısı, Rusya’dan satın aldığı S-400 hava ve füze savunma sistemi sebebiyle Türkiye’ye yaptırım uygulanmasını öngörüyor. ABD Başkanı Donald Trump, Amerika’nın Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşı Koyma Yasası (CAATSA) olarak bilinen yasa kapsamında Türkiye’ye uygulanması öngörülen yaptırımları bir süre bekletmişti.
Savunma tasarısında Trump’ın 30 gün içinde CAATSA uyarınca dört ya da beş yaptırım maddesini uygulaması öngörülüyor. 4 bin sayfadan oluşan 740 milyar dolarlık Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası, 2021 yılında savunma alanında yapılacak harcamaların kapsamını belirliyor.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri