Türkiye, Irak ile Petrol Konusunda Anlaştı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Geçtiğimiz zamanlarda Kuzey Irak’ta bağımsızlık ilan edilmesinin sonrasında Irak merkezi idaresi, Türkiye’nin petrol ticaretinde kendileri ile muhatap şeklinde yalnızca Irak merkezi idaresi kabul edecekleri ve Bağdat idaresinin belirttiği kurallar geçerli olacağını açıkladı. Türkiye Kuzey Irak’ın bağımsızlığını kabul etmediğini ve merkez idaresini öneme alacağını belirtti.

“TÜRKİYE İLE PRENSİPTE ANLAŞTIK”

Bağdat’tan uygulanan açıklamada, “Türkiye ham petrol ihracatı amacıyla Bağdat hükümeti ile prensipte anlaştı” denildi.

Irak Başbakanı İbadi’nin büroyu yönünden uygulanan açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım’ın kendi ülkeleri yönünden alıncak bütün kararlara verilebilecek desteği teyit ettiği belirtildi.

İRAN: REFERANDUM BİR HATA

Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kurulunun sonrasında New York’taki temaslarına devam eden Zarif, “The Asian Society” kuruluşunda Amerikalı gazeteci ve televizyon sunucusu Charlie Rose’un sorularını cevapladı.

IKBY’deki referandumla alakalı sorular üstüne Zarif, “Bunun fazla ciddi hata olduğuna inanıyoruz. Kürtlerin arkadaşı insanlar şeklinde Kürtlerin sonsuz dostları şeklinde kalacağız. Irak’taki Kürt bölgesiyle sınırlı kalmayacak büyük bir stratejik hata olduğuna inanıyoruz.” diye konuştu.

HABUR’DAKİ TATBİKATA IRAK ASKERLERİ DE KATILIYOR

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin (IKBY) attığı referandum adımıyla eş güdümlü Bağdat ve Ankara arasında yakın bir işbirliği söz konusu. Türk ordusunun Habur Sınır Kapısı’nda gerçekleştirdiği tatbikata Irak askerleri de katılıyor.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri