Uğraşmadan Kilo Verdiren Yöntemler

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Kilo vermek herkesin hayali olsada fazla uğraşmadan kilo vermek en çok istenilen ve en çok hayal edilen konulardan biridir. Uğraşmadan kilo vermek mümkün mü? bu soruyu araştırdık ve sizler için en az uğraşla en fazla kilo vermenin nasıl mümkün olabileceğini bulduk. En acısız ve en çok uğraştıran 5 kilo verme yöntemini sizler için belirledik. Uğraşmadan kilo verdiren bu yöntemleri uzman diyetisyen ve hekimlerden aldığımız bilgiler doğrultusunda elde ettik ve sizlere sunduk.
Az Uğraşla Kilo Vermek

Uğraşmadan kilo vermekten kasıt aslında mümkün olduğunca az uğraş vererek kilo vermek olabilir. Çünkü hiç bir şey yapmadan bir şey sahibi olmak mümkün değil maalesef. Bu yüzden kilo vermek isteyenler öncelikle en kolay kilo verme yöntemleri olan ve sizler için seçtiğimiz 5 yöntemi mutlaka dikkatlice okumalı ve aralarında kendinize en yakın gördüğünüzü seçmelisiniz.

80/20 Prensibini Takip Edin

80/20 prensibinin ne olduğunu bilmiyorsanız anlatalım. Bu prensip başarılarınızın %80’inin yaptığınız %20’lik ufak eforlar ile oluştuğunu savunan bir fikirdir. Bu prensibi hayatın her alanına koyabilirsiniz (iş, ekonomi ve hatta fitness). Sadece %20 efor sarf edip güzel sonuçlar almak iyi olmaz mıydı? Bu kesinlikle mümkün ve insanların kilo verme hedeflerine ulaşmaları için denemeleri gereken bir yol. Neden? Çünkü genel olarak insanlar olayların üzerinde çok durur çok düşünürler. Hem kafaları çok fazla gereksiz bilgiyle dolar hem de ya hep ya hiç tarzı bir düşünceye sahip olurlar. Kilo vermenin genel kurallarına odaklanın. Kaliteli yiyecekler yiyin, aktif bir yaşama geçin ve daha sağlıklı seçeneklere yönelin. Kısa bir süre içerisinde vücudunuzdaki değişimleri fark edeceksiniz.
Günlük İşlerinizi Artırın

Günlük işlerden kastımız uyku, egzersiz ya da yemek yerken değil diğer işlerimizi yaparken harcadığımız enerjidir. Diğer işler dediğimiz şey ise evinizin önündeki arabanıza yürümeniz, odanızı temizlemeniz, yemek pişirmek, yatağı düzeltmek gibi günlük işler.
Son yıllarda yapılan araştırmalara göre günlük işlerde yapacağınız küçük değişiklikler yakacağınız kalori miktarını ciddi oranda aktarmaktadır. Gün içinde yaktığınız kalorinin büyük kısmını da günlük işleri yaparken harcadığınızı düşünürseniz bu kesinlikle büyük bir faktör.
Peki bunun anlamı nedir? Küçük fırsatlar yaratarak şuraya buraya giderken ekstra kalori yakabilirsiniz demek oluyor. Hem de efor sarf etmeden. Birazcık daha aktif bir yaşam standardına geçmenin ciddi oranda fark yaratacağı kesin.

Daha sağlıklı olmaya odaklanın

Kilo vermenin en kolay yolu nedir biliyor musunuz? Hiç kilo vermeye çalışmamak. Evet, bu dediğim doğru. Kilo vermeye çalışmak için aç kalmanın aksine kilo almak gibi bir yan etkisi mevcut. O yüzden siz sadece daha sağlıklı yemek yemeye ve daha sağlıklı olmaya uğraşın.
Yaşam stilimizde yapacağımız seçimleri tek soruya indirgersek birçok problemi çözmüş oluruz. O soru da şu : “Bu yapacağım şey beni daha sağlıklı hale getirecek mi?” Problemin kaynağına inerek sorunu çözmemize en çok yardımcı olabilecek şey bu sorudur. Ne kadar protein tüketmeniz gerektiği ile ya da saat akşam 6’dan sonra ne kadar karbonhidrat tüketmeniz gerektiği ile ilgili çok düşünmeyin. Bunun yerine önceki tecrübelerinize dayanarak hayatınızda değişiklikler yapın. Vücudunuz buna alışıp kilo dengesini ona göre ayarlayacaktır.
Egzersizi Severek Yapın

Ben kilo verme, performans kazanma ve genel vücut sağlığını yükseltme amaçlı yapılan kuvvet antrenmanlarını çok severim. Fakat şunun da farkındayım ki çoğu insan ağırlık kaldırmayı sevmiyor. Eğer bu insanlardansanız bir an önce sevmeye başlamalısınız. Çünkü hiçbir şey sizi yapmak istemediğiniz bir antrenmanı yapmaktan daha çok yoramaz. Egzersizleriniz eğlenceli geçmeli. Eğer doğru şekilde yaparsanız egzersizleriniz çocukluk zamanınızdaki oyunlar gibi eğlenceli geçecektir. Fazla uğraşmadan kilo vermek istiyorsanız hayatınız boyunca yapacağınız egzersizlere yönelmelisiniz. Anonim bir söz şöyle söyler; “Eğer egzersizden zevk alıyorsanız hayatınızda bir gün bile egzersiz yapmazsınız” (egzersiz yapmanın sizin için bir zevk haline geleceğini anlatmaya çalışıyor). Gün içinde yapmayı sevdiğiniz şeyleri de daha zorlaştırıcı yaratıcı yöntemler bulun.

Kalori Saymayı Bırakın

Şimdi ben kalori saymayı seven bir insanım. Bana göre kilo vermekle ilgili o kişiye ait güzel bilgiler veriyor. Fakat başka bir açıdan bakarsak birçok insana bunu önermiyorum. Kimi insanlar sadece yedikleri porsiyonların miktarlarını ayarlarlar ve bu aşağı yukarı sorumsuzca yemek yemek gibi bir şeydir ama bence hiç öyle değil. Onlar 80/20 prensibini uyguluyorlar. Yemeğin %80’lik kısmını yiyorlar fakat eğlenceli yiyecekler dediğimiz %20’lik dediğimiz “eğlenceli” kısmını yemiyorlar. Böylece hem yemek kalitesini hem de yemek porsiyonunu kontrol etmeyi pratiğe dökmekteler. Daha sağlıklı yemek yeme alışkanlığı edindikten sonrası çok daha kolay olacaktır.
Gram gram kalori saymanın teknik manada bir anlamı yok. Porsiyon kontrolü kaloriyi dengede tutmak için başlı başına güzel bir yöntem. Kalori sayma yönteminde pek bir başarı elde edemediyseniz ne yediğinize biraz daha dikkat edip porsiyonlarınızı kontrol altında tutmanız gerekiyor demektir. Yediklerinizin %80’lik oranını sağlıklı yiyeceklerden sağlarsanız otomatik olarak aşırı yemek yemenin önüne geçen bir sistem geliştirmiş olursunuz. Sağlıklı yiyecekler kalori sınırlamasını kendi kendine yapacaktır. Sonuç olarak kilo vermek için kendini çok hırpalamak istemiyorsanız bu yukarıda yazdığımız yöntemler kesinlikle işe yarayacaktır. Biraz sabırlı olun ve kendinizi fazla hırpalayıp sağlığınızı daha fazla bozmayın.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri