Yangın Merdiveni Özellikleri

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yangın merdiveni yaptırmak titizlik isteyen bir işlem olarak uygun fiyatlarla firmamız bünyesinde gerçekleştirilmektedir.
Kaçış Merdiveni Özellikleri
Yangın merdiveninin özellikleri Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik Madde 152’ye göre bazı kriterlere göre belirlenmiştir. Var olan kaçış merdivenlerinde aksi belirtilmediği sürece sahanlık olması şarttır. Bu sahanlık genişliği ve uzunluğu yangın merdiveni genişliğinden daha az olmayacak şekilde oluşturulmalıdır. Bir kaçış merdivenindeki basamak yüksekliği 18 cm’den fazla olmayacağı gibi 20 cm basamak genişliğinden az da olmamalıdır.

  • Kaymayı engelleyen bir yapı olması bakımından kullanılan malzemenin kesinlikle kaydırmaz özellikte olması gerekir. Genellikle yuvarlak küçük nokta kabarıklıklarla ayaklardaki kayma özellikle engellenir. Yangından uzaklaşmak isteyen kişiler ayakları tabana sağlam basacak şekilde bir zeminde devam etmelidir.
  • Binalarda yangın merdiveni imalatı yapan firmamız bu gibi maddelere önem vererek ve gereken yasal kontroller üzerinden işlem yaparak süreçler devam etmektedir. İşletmemizde proje hazırlıkları hata götürmeyen şekilde sürdürülür.


Havalandırma Yolları  
Bir yangın merdiveni hazırlanırken çok sayıda detay bir arada düşünülmelidir. Havalandırma yolları duman çıkışı ve yangından kötü etkilenme olasılığının azalması bakımından kritik bir konudur. Havalandırma yollarının doğru yerlerde ve ölçülerle yerleştirilmiş olması gerekir. Teknik açıdan belirtilen yönetmelik maddeleri gereğince de bina içerisinde patlayıcı etkileri azaltan ve solunumu destekleyici bir havalandırma yolu oluşturulmalıdır.  Yani merdiven hazırlandığında sorunsuz bir şekilde süreç atlatılmalıdır.
Yasalarda Yangın Merdiveni
Yasalarda yangın merdiveni olması gereken bina yüksekliği sınırlandırması yapılmıştır. Bu durum aslında oldukça sıkıntılı bir süreç demektir. İki katlı binada yangın merdiveni olmadığında içerideki mahsur kalan kişi kendini pencereden atmak zorunda kalır. Bu da mantık hatasına gönderme anlamına gelir. Çünkü yangında dumana ve ateşe maruz kalmak demek bir insanın kaçacak alanı olmaması demektir. Tek katlı dışındaki her binada olması ve çıkışın güvenli sağlanacağı bir ortam oluşturulması gerekir.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri