Yangın Merdiveni  

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Yangın merdiveni firması arayanlara uygun yönetmelik kapsamında çözümler sunuyoruz.  Fiyatlandırma açısından ve diğer işlemlerde talep iletebilirsiniz.
Otel ve Hastanelerde Yangın Merdiveni
Kurumsal alanlarda yangın merdivenleri, binadaki kişi sayısının fazla olmasına da bağlı olarak yönlendirmeleri daha ön plana çıkaran bir durum demektir. Her binanın yangın merdivenleri kullanım amacına göre ayarlanabilir. Fakat genellikle yangın merdivenlerinde rahat şekilde aşağı iniş sağlanmaktadır. Otellerde çıkış alanlarında merdiven yaptırmak isteyenler bun kolayca sağlayabilir. Hastanelerde de aynı mantıkla yangın merdivenleri yapılan alanlar geniş kapsamda düşünülmelidir. Yangın merdiveni imalatı için başvuruda bu gibi tüm detaylar önem kazanır. Bina türlerinin diğer çeşitlerinde merdiven çeşitleri de değişebilir.   Güvenlikli inişin sağlanması için bu işlemler yapılmaktadır.

Stabilite Açısından Yangın Merdiveni
Bir yangın merdiveni projesi hazırlanırken merdivenin binadaki sabitlendiği alan kritik önem taşır. İyi sabitlenmeyen merdiven bütünüyle anlamsız bir sonuç demektir. Bu durum hayati, riskleri iki üç katına kadar çıkarabilir.  Yangın merdiveni yüksek katlı binada ana malzeme özellikleri dikkate alınarak ve gereken sayıda savrulma olasılıkları da düşünülerek titizlikle oluşturulur. Ayrıca yangın merdivenlerinin depreme karşı dayanıklı özellikte olması ayrıca önemlidir. Deprem gibi hallerde parçaların savrulmaması ve bu alanın kullanılmaması için yeteri kadar uyarı yapılmış olması gerekir.
Merdiven Basamakları ve Tutunma Alanları
Yangın merdiveni yapılırken tasarımdaki özelliklere göre bir süreç başlar. Proje hazırlanırken bazı yangın merdivenleri tek taraflı tutunma alanı şeklinde hazırlanırken bazı modeller çift taraflı şekilde hazırlanır Z tipi yangın merdiveni tahliye merdivenlerinde genelde çift yanlı tutunma alanı olur. Proje tasarım açısından bakıldığında teknik alt yapı konusunda size yeterli malzeme düzeneği verilmektedir. Ölçüler ve basamak dışında genel kontroller açısından da tüm işlemleri titizlikle yerine getiriyoruz.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri