Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a Hafter Tepkisi

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan’ın Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’i ülkesinde ağırlamasının, Libya’ya barış getirme yönündeki çabaları sabote ettiğini belirtti.
Bakan Çavuşoğlu, konuya ilişkin yaptığı Twitter paylaşımında, Yunan-Rum ikilisinin Doğu Akdeniz’de maksimalist iddialarla komşu ülkelerin haklarını gasp ettiğine dikkati çekti. Çavuşoğlu, (ikilinin) bu iddiaları AB’yi de kullanarak meşrulaştırmaya çalışmalarının bölgede barış ve istikrara zarar verdiğine dikkati çekerek, “Bunun son örneği Libya. Libya’daki meşru hükümetle yaptığımız iki mutabakat muhtırası Yunanistan’ın eteklerini tutuşturdu.” ifadesini kullandı.
“DÜŞMANIMIN DÜŞMANİ DOSTUMDUR’ ANLAYIŞI İLE HAREKET EDİYORLAR”
Yunanistan’ın diyalog yerine, meşru hükümetle diplomatik ilişkileri kestiğini vurgulayan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:
“Ne yazık ki, ‘Düşmanımın düşmanı dostumdur’ anlayışı ile hareket ediyorlar. Aslında bunun arkasında deniz yetki alanı iddialarını Libya’ya da empoze etme gayretleri var. Geçtiğimiz yıllarda da Girit’in güneyinde Libya’nın hak ve çıkarlarını gasp edecek şekilde petrol ve doğal gaz ruhsat sahaları belirlemişlerdi. Bu durum karşısında Libya’nın meşru hükümeti de haklarını korumak için bizimle mutabakat muhtırası imzaladı. Yunanistan’ın Hafter’i ülkesine çağırması ve kendi ulusal gündemini ön plana çıkarması Libya’ya barış getirme yönündeki çabaları sabote ediyor. Bu beyhude çabaların bir sonuç vermeyeceğini, boşa kürek çektiklerini Yunan dostlarımıza hatırlatmak isteriz.”

Mevlüt Çavuşoğlu
NE OLMUŞTU?
Almanya’nın başkenti Berlin’de 19 Ocak’ta düzenlenecek Libya konulu konferans öncesinde Yunanistan’a “ani ve gizli” bir ziyaret gerçekleştiren Hafter, Atina’da Başbakan Kiryakos Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile dün bir araya gelmişti.
Miçotakis-Hafter görüşmesi sonunda açıklama yapılmazken, Dendias, Hafter ile yaklaşık bir saatlik görüşmesinde Libya konusunun ele alındığını belirterek, “Mareşal Hafter’den Berlin Konferansına yapıcı şekilde katılmasını istedik. (Hafter’i) Ateşkesi, güvenlik ortamının yeniden sağlanmasını, paralı askerlerin uzaklaştırılmasını ve es-Serrac (Birleşmiş Milletler nezdindeki meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz) ile Erdoğan’ın imzaladığı kanunsuz anlaşmaların geçirsizliğinin tanınmasını başarması konusunda cesaretlendirdik.” ifadelerini kullanmıştı.

Benzer Haberler

İzmir Büyükşehir Belediyesi Haciz İddialarını Yalanladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, SGK tarafından belediyeye yönelik herhangi bir...

500 Gram Altın Teminatı Pekcan'ın Talimatıyla Çıkarıldı

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, Kuyum Ticareti Hakkında T...

Yanlış Anladı Paket Servis Kuryesini Vurdu

Bolu'da husumetlilerinin tetikçisi olduğunu düşündüğü paket servis kuryesin...

Murat Ünalmış, Evine Bırakılan Seçim Torbasını Çöpe Attı

Sevda Kuşun Kanadında, Yer Gök Aşk ve Gülcemal dizilerde rol alan ünlü oyun...

KYK Kız Yurdunda Erkek Personel Çalışmasına Öğrenciden Sert Tepki

“Evimde Tanımadığım Erkeği Almıyorken Neden Yurduma Giriyor?” Kız yurdunda...

İmamoğlu'nun Taktığı Saatin Fiyatı Şaşırttı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun dün akşam katıldığı...

18 İlin Sağlık Müdürüyle Toplantı Yaptı! Kısıtlamalar Yeniden Gündemde

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18 ilin sağlık müdürüyle toplantı yaptı. Koca...

31 Yıldır Bekliyor, Değeri 100 Milyondan Fazla

Merter'de 31 yıl önce yapımına başlanan değeri 100 milyonu aşan bina, atıl ...

Kütahya'da Yetişen Vişne "Şaphane vişnesi" Adıyla Tescillendi

Kütahya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, 3 yıl önce ...

Hull City Taraftarları Sevinçten Çıldırtan Karar

Hull City, sezonun kalan maçlarında taraftarların deplasman maçlarına ücret...

Ali Hamaney'in Ölümü Ülkeyi Yasa Boğdu

2026 yılında Orta Doğu’da art arda yaşanan askeri gelişmeler, İran’dan gele...

Gerçek Tereyağı Nasıl Anlaşılır? Uzmanlar Vatandaşı Uyardı

En fazla hile yapılan ürünlerden olan tereyağına 'patates nişastası' eklene...

Kaza Yerine Gelen Sağlık Çalışanı Babasının Cansız Bedenini Görünce Sinir Krizi Geçirdi

Bursa'da, tekstil firması işçilerinin taşındığı midibüsün elektrik direğine...

Trump, "Görevimin Başındayım" Mesajı Vermek İsterken Rezil Oldu

Hastanede çekilen fotoğrafında "Görevimin başındayım" mesajı vermek isteyen...

Nezleye Benziyor Ama Sakın Hafife Almayın

Son dönemde koronavirüs teşhisi konanların büyük kısmında nezle belirtileri...
Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri