Düşük Karbonhidrat Diyetinin Avantajları

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Düşük karbonhidrat diyetinin diğer diyetlerden farklı bir takım avantajları bulunmaktadır. Düşük karbonhidratlı yiyeceklerle yapılan diyetlerin olumlu ve başarılı sonuçlanma olasılığı her zaman çok daha fazla olmaktadır. Diyet yaparak kilo vermek için düşük karbonhidratlı yiyecekler tüketmek isteyenler doğru kararlar verdiğini ve ne gibi avantajlar sağladığını öğrenmek üzere düşük karbonhidratlı diyetlerle ilgili hazırladığımız makalemizi ayrıntılarıyla incelediğinde düşük karbonhidratlı diyetin avantajlarını görebilir.

Düşük Karbonhidrat Diyetinin Yararları

Düşük karbonhidrat diyetinde takip edilmesi gereken noktaların başında öncelikle bu diyetin her kişide farklı etkilere sahip olduğunu söylemek gerekiyor. Düşük karbonhidratlı diyetlerinde hemen herkeste aynı etkiyi yaratmadığı ancak çoğu kişinin düşük karbonhidratlı diyetlerden fayda sağlandığını söylemek mümkün. Şişmanlık, Tip II Diyabetik, Metabolik Sendrom gibi problemleriniz bulunuyorsadüşük karbonhidrat diyetinin bu tür rahatsızlıklara iyi gelebileceğinide belirtmek gerekiyor. Bilimsel araştırmalar sonucunda düşük karbonhidrat diyetinin oldukça faydalı bir diyet olduğunu ve zayıflama ile genel sağlık konularında avantajlar sağladığını söyleyebiliriz.

1. Düşük Karbonhidrat Diyeti Uğraştırmadan Kalorileri Azaltmanızı Sağlar

Düşük yağ (düşük yağlı) ve düşük karbonhidrat diyetleriyle ilgili yapılan araştırmalarda düşük karbonhidrat diyeti yapanların doyana kadar yemesine izin veriliyor ama düşük yağ diyeti yapanlarsa kalorileri saymak ve yediklerini kontrol etmek zorunda.
Ama buna rağmen, düşük karbonhidrat diyeti yapanlar, düşük yağ diyeti yapanlarla hemen hemen aynı veya hatta daha az kalori yiyor. Çünkü düşük karbonhidrat diyetlerinin iştah kapatıcı etkisi var.

Bu nedenle, düşük karbonhidrat diyetleri otomatik olarak kilo kaybına neden oluyor. Karbonhidratları düşük tuttuğunuz sürece porsiyonlarınızı kontrol etmenize gerek yok.

2. Düşük Karbonhidrat Diyetleri Daha Hızlı Kilo Verdirir.

Düşük karbonhidrat diyetleri her zaman düşük yağ diyetlerinden daha hızlı kilo verdirir. Bazı çalışmalarda fark azdır ama bazılarında 2-3 kat fark eder.
Ayrıca düşük karbonhidrat diyeti yapanlarda kilo kaybı daha çok karın bölgesinden gelir.
Bu demektir ki iç organların çevresinde bulunan ve şeker hastalığıyla ve kalp hastalıklarıyla bağlantısı olan bu yağlar en iyi düşük karbonhidrat diyetiyle yakılıyor.

3. Düşük Karbonhidrat Diyeti Trigliserit Oranını Azaltır

Kandaki trigliserit oranı kalp hastalığı için büyük bir risk faktörüdür ve yediğiniz basit karbonhidratlarla direk olarak bağlantılıdır. Bu yüzden varsayabiliriz ki düşük karbonhidrat diyetleri trigliserit oranını azaltırken, düşük yağ diyetleri tam aksine arttırır.
Araştırmalar da bunu destekliyor. Düşük karbonhidrat diyetleri trigliseritleri azaltırken düşük yağ diyetleri ise azaltmıyor veya aksine arttırıyor.

4. Düşük Karbonhidrat Diyeti HDL’yi (iyi kolesterol) Arttırır

HDL, kolesterolü vücuttan alıp tekrar kullanılması veya atılması için karaciğere götürür. Düşük karbonhidrat diyeti HDL oranını yükseltir, düşük yağ diyeti daha az yükseltir veya hatta azaltır. Triglisreit:HDL oranı insulin direnci, metabolik sendrom ve kalp hastalıkları için çok güvenilir bir işarettir. Yani düşük karbonhidrat diyeti genel sağlık ve kalp sağlığınız için düşük yağ diyetlerine göre çok daha iyidir.

5. LDL Kolesterol Tipi İyileşir

LDL yani “kötü” kolesterol düşük karbonhidrat diyeti sırasında iyileşmiyor gibi gözüküyor hatta bazen LDL kolesterol oranı biraz artıyor.
Ama işin aslı biraz daha farklı.
LDL’nin birden fazla formu var. Küçük ve yoğun LDL moleküllerinin yanı sıra büyük olan LDL molekülleri de var. Küçük olanlar oksitlenip, damarları kolaylıkla delebilirken büyük olanlar böyle bir soruna neden olmuyor. Yani küçük moleküllü LDL kötü ve büyük olanları iyi.

Düşük karbonhidrat diyetlerinde LDL tipi küçük olandan büyük olana yani zararsız olana doğru ilerliyor. Yani düşük karbonhidrat diyetinde gerçekte LDL azalmasa da kötü tipteki LDL oranı azalıyor.

6. Düşük Karbonhidrat Diyeti Kan Şekerini Düzeltir

Düşük karbonhidrat diyetlerinden en çok faydalananlar “şeker hastaları”. Şeker hastaları, kandaki glikozu hücrelerine aktaramıyor ve kandaki fazla glikoz toksik olduğu için vücuda zarar veriyor. Glikozsa bildiğiniz gibi karbonhidratlardan üretiliyor.
Daha az karbonhidrat alınınca daha az glikoz üretiliyor ve bu da ken şekerini ve insuline olan ihtiyacı azaltıyor.
Hastalarına düşük karbonhidratlı beslenmesini söyleyen doktorlar görüyorlar ki hastalarının insulin oranı diyetin ilk gününde %50 kadar azalıyor. Ve sonrasında bir sürü hasta ilaç almayı bile kesebiliyor.

7. Düşük Karbonhidrat Diyetlerini Uygulamak Daha Kolay

Koca bir yemek grubunu diyetinizden çıkarsanız da düşük karbonhidrat diyetini uygulamak, düşük kalori diyetine göre daha kolay.
Yapılan araştırmalara göre düşük karbonhidrat diyetini uygulayan kişiler, düşük kalori diyetlerine göre daha uzun süre diyet yapabiliyorlar.

Sonuç:

Düşük karbonhidrat diyeti kilo vermek ve metabolik sendromu tersine çevirmek için en kolay ve etkili yöntem.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri