NATO Üyeleri Rengini Belli Etmeye Başladı

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic, İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya başvurusu konusunda açıklamalarda bulundu. Milanovic, Türkiye’nin teröre destek vermeleri nedeniyle iki ülkenin NATO adımını veto kararını destekleyen ilk ülke lideri oldu. Hırvatistan lideri, “Türkiye, kendisi için önemli olan şeyleri talep ediyor. İsveç’i dost görmüyor” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin NATO üyeliğine karşı çıktığı İsveç ve Finlandiya, NATO üyesi olmak için resmi başvuruyu dün gerçekleştirdi. Finlandiya ve İsveç, NATO’ya üye olabilmek için resmi başvuru mektuplarını NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’e teslim etti. Genel Sekreter Stoltenberg, mektupları İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya akredite büyükelçilerinden teslim aldı. Stoltenberg, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, her ülkenin kendi yolunu seçme hakkı bulunduğunu belirterek iki ülkenin taleplerini memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

HIRVAT LİDER, TÜRKİYE’NİN TALEPLERİNİ HAKLI BULDU

Hırvatistan CumhurbaşkanıZoran Milanovic, Türkiye’nin İsveç’ten NATO üyeliği konusunda haklı taleplerinin bulunduğunu belirterek bu durumun, İsveç’in üyeliğini zora soktuğunu ifade etti. İsveç’in bu talepleri karşılayıp karşılayamayacağından emin olmadığını dile getiren Milanovic, “İsveç, Türkiye’nin isteklerini yerine getirirse artık eski İsveç olmayacak. NATO’ya girerse de eskisi gibi bir ülke olmayacak.” dedi.

“TÜRKİYE KENDİSİ İÇİN ÖNEMLİ OLAN ŞEYLERİ TALEP EDİYOR”

Milanovic, “İsveç’in Türkiye’nin taleplerini karşılamanın ‘itibarını’ sarsacağını düşüneceğini, Türkiye’nin de taleplerinden kesinlikle vazgeçmeyeceğini” belirterek ” Türkiye, kendisi için önemli olan şeyleri talep ediyor. İsveç’i dost görmüyor.” değerlendirmesinde bulundu. Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’in NATO üyelikleri konusunda sergilediği tutumun, “ciddi devletlerin” işleyişini ortaya koyduğuna işaret eden Milanovic, Hırvatistan’ın da Bosna Hersek’teki Hırvatların statüsü konusunda benzer bir tavır sergilemesi gerektiğini kaydetti.

“TÜRK ONURUNUN BİR ÖRNEĞİ”

“Bu, Hırvatların Bosna Hersek’teki durumunun tam aksine, Türk onurunun bir örneği. Bizler de kendi çıkarlarımız için mücadele etmeliyiz.” ifadelerini kullanan Zoran Milanovic, “Burada zarara uğrayan taraf, Türkiye olmayacak.” diye konuştu. Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği süreci Hırvatistan’da tartışma yarattı Hırvatistan’da Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliği süreci, Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic ve hükümet arasında tartışmaya neden olmuştu.

ERDOĞAN: NATO’YU GÜVENSİZ HALE GETİRMEYE ‘EVET’ DEMEYİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuya ilişkin AK Parti grup toplantısında açıklamalarda bulunarak “Müttefiklerimizden hassasiyetlerimizi anlamalarını, mümkünse destek vermelerini bekliyoruz. Bizim terör örgütlerinin saldırılarına karşı sınırlarımızı korumak gibi bir hassasiyetimiz vardır. PKK ve DEAŞ’ın sınırlarımıza dayandığı dönemde ülkemizdeki hava savunma sistemlerinin sökülüp götürüldüğü günleri unutmadık. 30 teröristi istedik vermediler. 30 teröristi vermeyeceksin, NATO’ya girmek için bizden destek isteyeceksiniz. Biz NATO’yu güvensiz hale getirmeye ‘Evet’ demeyiz. Şimdi Pazartesi günü gelmek istiyorlarmış, boşuna yorulmasınlar. Terör örgütleri İsveç’te hala yürüyor.” ifadelerini kullandı.

Benzer Haberler

Sakarya'da Maske Takmayanlar Üçüncü Cezada Karantina Yurduna Alınacak

Sakarya'da koronavirüs tedbirleri kapsamında maske takmama cezası 3 aşamaya...

Koronavirüsün Neden Yayıldığı Ortaya Çıktı

Tüm dünyada 4.7 milyondan fazla insanı etkileyen ve 310 binden fazla insanı...

Sinir Krizi Geçiren Yağmur Sarnıç'tan Çok Konuşulacak "Büyü" İddiası

Yağmur Sarnıç ile Emre Aşık dün çekişmeli boşanma davasının görülmesi için ...

Gülşen Hediyesiyle Ahmet Çakar'a Gönderme Yaptı

Bir marka ile işbirliği yaparak kıyafet koleksiyonu çıkaran Gülşen, eski MH...

Cem Yılmaz Galaya Oğlunu Getirdi

Cem Yılmaz'ın bugün yayınlanmaya başlayan yeni dizisi Erşan Kuneri'nin dün ...

Ali Koç'tan Leroy Sane Misillemesi!

Fenerbahçe'den Dev Hamle: Kingsley Coman İçin Harekete Geçildi Ali Koç ve ...

Sınırda Üç Kademeli Önlem

Milli Savunma Bakanlığı, olası Afgan göçüne karşı sınırlarda üç kademeli ön...

Ana Muhalefette Büyük Kürsü Savaşı

TBMM'de Kılıçdaroğlu Ve Özgür Özel Destekçileri Karşı Karşıya Geldi Cumhur...

Rus Medyasında Gündem Türkiye! "Türk Gücünü Kuracaklar"

Rus medyası, Ermenistan'a karşı elde edilen Karabağ zaferinde büyük rol oyn...

Türkiye, Irak ile Petrol Konusunda Anlaştı

İran'da Üst Düzey İsimler Hedefte

ABD ve İsrail’in İran’a yönelik başlattığı savaş 2026 yılı itibarıyla 18. g...

Görele'de Taciz Davasında Karar Açıklandı

Giresun’un Görele ilçesinde kamuoyunun yakından takip ettiği dava sonuçland...

Emre Kartaloğlu: Esnaf ve tüccar e-faturaya hazır değil

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odala...

8 Trans Birey Tarafından Darbedildi

Olayın Gelişimi ve Görgü Tanıkları İstanbul Taksim'de dün akşam saatlerind...

Gözaltına Alınan 10 Amiral, Metni Hazırlayıp Diğer Kişilere Ulaştırmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 104 emekli amiralin yayınladığı bildiriye...
Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri