EYT için Tarih Belirlendi

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşların sorunlarının bu yıl içerisinde çözülüp çözülmeyeceği merak ediliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca vatandaşın beklediği çalışmayla ilgili güzel haberi verdi. Çalışmanın aralık başında tamamlanacağını belirten Bilgin, “Tüm sorunları çözen kapsamlı bir düzenleme olacak. EYT ve asgari ücret bekleyenler memnun kalacak” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de SGK gün ve primini doldurmuş ancak yaş nedeniyle emekli olmayı bekleyen milyonlarca vatandaş var. Hükümetten bu konuda düzenleme bekleyen vatandaşlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından konuyla ilgili başlatılan çalışmayı da ilgiyle takip ediyor. Vatandaşların kafasındaki en önemli soru işareti ise EYT sorununun bu sene içerisinde çözülüp çözülmeyeceğiyle ilgiliydi.

“EYT VE ASGARİ ÜCRET ÇALIŞMASI, VATANDAŞI MEMNUN EDECEK”

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) ev sahipliğinde düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu’nda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesi hakkında vatandaşları sevindirecek bir haber verdi. Çalışmanın aralık ayı başında bitirileceğini aktaran Bilgin, “EYT durumu var. Çalışma aralık ayı başından tamamlanacak. Aralık ayı içinde de sorunu çözeceğiz. Tüm sorunları çözen kapsamlı bir düzenleme. Çalışma hayatında insanların kafalarındaki sorunları, endişeleri giderecek şeffaf düzenleme. EYT ve asgari ücret bekleyenler memnun olacak” dedi.

“KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE SÜRECEK”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’in açıklamalarından diğer satır başları şu şekilde: “Kayıt dışı istihdam ile mücadelede beyaz bayrak uygulamasının önemli bir katkısı olacak. Sosyal ortaklarımızla birlikte Türk İş, DİSK, HAK-İŞ ile birlikte görüştük. Türkiye’de binlerce şirket var. Bu şirketin verilerini analiz ettik. Proje tamamlandı. Bir şirketin bir üyesi daha var ana şirket İstanbul’da ona bağlı şirketler Anadolu’da onun vergi borcu çıkıyor onu çıkarıyoruz. Sendikalar olacak, örgütlü olacak, vergi borcu olmayacak. Şirket sayısını belirledik. Güzel bir törenle kamuoyuna paylaşacağız.

“BEYAZ BAYRAKLI İŞLETMELERE POZİTİF AYRIMCILIK YAPILACAK”

Beyaz bayrak bir işletmeler vergisini veren işçisine saygı duyan bir işletme, ona bir pozitif ayrımcılık getireceğiz. Yemek paralarından sosyal yardımlardan vergiyi kaldırdık. Benzer uygulamaları o işyerlerine de koyacağız. Onların da bir ödülü hak ettiğini düşünüyorum onu da yapacağız.”

Benzer Haberler

Donald Trump, Pensilvanya'daki Otelini Satıyor

Eski ABD Başkanı ve iş insanı Donald Trump, Pensilvanya Bulvarı'ndaki ikoni...

İngiltere'de Peş Peşe Krizler! 517 Milyon Sterlinlik Zarar

Koronavirüsten en çok etkilenen ülkelerden olan İngiltere'de perakende sekt...

İtalya'da Yaşayan Türk Öğrenciden Koronavirüs Uyarısı

Tüm dünyaya yayılan korona virüsü, Çin'den sonra kendisini en fazla İtalya'...

Memur ve Emekliyi Heyecanlandıracak Sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'nin yeni yasama yılı açılış programında konuştu...

MacKenzie Scott, Çocuklarının Öğretmeniyle Evlendi

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Jeff Bezos ile boşanan milyarder...

Lyon'un Yıldızı Denayer Galatasaray'a Mı Geliyor?

Galatasaray ile Trabzonspor, transferde karşı karşıya geldi. Jason Denayer'...

Kadrolar için Atama Şartları Değişti

Milli Eğitim Bakanlığınca il milli eğitim müdür yardımcısı ve ilçe milli eğ...

İstanbul'daki Taksi Sorununa Çözüm için Yeni Adım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'daki taksi sorunu...

19 Kişilik Enkazda Kolon Kesme Tartışması

Malatya'da 19 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığı Hayat Sitesi'nin enkazın...

"Aramızda 3 Anlaşmazlık Konusu Var, Adım Atılmıyor"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye - ABD ilişkilerine dair açı...

AB'den Türkiye'ye 6 Milyar Euroluk Deprem Yardımı

Avrupa Birliği tarafından deprem felaketinden etkilenen Türkiye ve Suriye i...

Barcelona'ya Giden Emre Demir Yıkımı Yaşıyor

Barcelona'nın Kayserispor'dan kadrosuna kattığı Emre Demir, takımdan ayrıla...

Otomotiv Devleri Fiat ve Peugeot Resmen Birleşti

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile Peugeot'nun sahibi PSA Grubu'nun birleş...

Memura Ek Zam TBMM'de Kabul Edilerek Yasalaştı

Memur ve emekliye ek zammı da içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda ka...

Yurt Dışına Çıkış Harcının 3000 TL Olmasını İsteniyor

Gelir İdaresi Başkanlığı, yurt dışına çıkış harcı için yeni bir öneri günde...
Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri