Altın Son Bir Ayın En Düşük Seviyesinde

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Uluslararası pazarlarda altının ons fiyatı 1.163,38 dolara gerileyerek son bir ayın en düşük civarını gördü.

Dün ABD’de belirtiler verilerin beklentilerin üstünde gelmesi dolara alım getirirken, altında ise aşağı yönlü baskının yükselmesine sebep oldu. Güne 1.168,65 dolardan başlayan altının ons fiyatı bu seviyeden gelen satışlarla 1.163,38 dolara düşerek son bir ayın en düşük civarını gördü. Altının ons fiyatı 5 Haziran’da 1.162,85 doları görmüştü.
Analistler, ABD’de belirtiler verilerin olumlu gelmeye devam etmesinin ABD Merkez Bankası’nın (Fed) eylül ayında faiz artışına gidebileceği beklentilerini güçlendirmesiyle, altın fiyatlarının kısa vadede düşüş eğilimini koruduğunu dile getiriyor.
Yunanistan riskinden ötürü da doların değerlenme sürecinin destek bulduğunu açıklayan analistler, yatırımcı kararlarındaki oynaklığı gösteren “Altın VIX” endeksindeki artışın de pazar aktörlerinin altın fiyatları ile alakalı endişelerini artırdığına işaret ettiğini kaydediyor.

Bugün ABD’de açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin oynaklığı çok da artırabileceğini altını çizen analistler, söz hususu verinin beklentilerin üstünde gelmesi halinde aşağı yönlü hareketin sürat kazanabileceğini, verilerin beklentilerin altında kalması halinde ise dolar endeksindeki geri çekilmenin de etkisiyle altına alım gelebileceğini ön görü ediyor.
Analistler, teknik şeklinde altının ons fiyatında 1.162 ve 1.158 doların destek konumunda olduğunu bu seviyelerin kırılması halinde satış baskısının artabileceğini aktarıyor.
– “Doların kuvvetlenmesi altın fiyatını baskılamaya başladı”
Altın ve Para Piyasaları Eksperi Mehmet Ali Yıldırımtürk mevzuya dair değerlendirmesinde, altının, Yunanistan hususunun çözüleceği beklentisini fiyatlarken hafta başından beri gerektiğince sakin ve hem de hafif aşağı yönlü seyir izlediğini belirtti.
Yunanistan bozukluğu çözülmemesine karşın altının bu ilerlemeye reaksiyon göstermediğini dile getiren Yıldırımtürk, şunları söyledi:
“Yatırımcılar dolarda kalmayı seçim etti. Dolar paritesinin kuvvetlenmesi altını baskıladı. ABD borsaları yarın kapalı olacağından ABD’nin haziran ayı tarım dışı istihdam verisi bugün açıklanacak. Son zamanlarda ABD’de belirtiler ekonomik verilerin beklentilerden çok olumlu gelmesi ile gözler tekrar Fed’e çevrildi. Dün de ABD’de belirtiler haftalık işsizlik maaşı müracaatı beklentilerden olumlu gelmesi ve Yunanistan krizi çözümünün hafta sonucunda yapılacak referanduma kalması doların avro karşısında bir oran yükselmesine sebep oldu. Doların kuvvetlenmesi altın fiyatını baskılamaya başladı.”

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri