Aşı ve Test Olmak İstemeyenlerden İtalya’da Protesto

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İtalya’da koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında bir süredir yürürlükte olan aşı veya test yaptırmayı ya da kısa süre öncesinde korona geçirmiş olmayı belgelendiren “Yeşil Geçiş” sertifikası protesto edildi. Başbakanlığın önünde karşı karşıya gelen güvenlik güçleri ve göstericiler arasında arbede çıktı. Polis sıkça göz yaşartıcı gaz atarken, tazyikli su sıkarak protestocuları dağıtmaya çalıştı.

İtalya’nın başkenti Roma’da Popolo meydanındaki yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı mitingle başlayan gösteriler, protestocuların yürüyüşe geçmesiyle boyut değiştirdi.

“YEŞİL GEÇİŞ’E HAYIR”

Yürüyüş sırasında bir grup gösterici, İtalya Genel İş Konfederasyonu’nun (CGIL) genel merkezine saldırarak zarar verirken, kalabalık bir grup da başbakanlık sarayı Chigi’nin önüne kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında protestocular sık sık “Yeşil Geçiş’e hayır” ve “Özgürlük, özgürlük” şeklinde slogan attı.

Aşı ve test karşıtları İtalya’yı karıştırdı! ‘Yeşil Geçiş’ sertifikasını protesto edenler polisle çatıştı

ARBEDE ÇIKTI

Başbakanlığın önünde karşı karşıya gelen güvenlik güçleri ve göstericiler arasında yer yer arbede çıktı. Polis sıkça göz yaşartıcı gaz atarken, tazyikli su sıkarak protestocuları dağıtmaya çalıştı.

Aşı ve test karşıtları İtalya’yı karıştırdı! ‘Yeşil Geçiş’ sertifikasını protesto edenler polisle çatıştı

Polis, dağılmayan göstericilere akşam saatlerinde coplarla müdahale etti, protestocular da güvenlik güçlerine taş, şişe ve meşalelerle karşılık verdi. Olaylarda hem polislerden hem göstericilerden yaralananlar oldu, bazı protestocular da gözaltına alındı. Bu arada, başkentin dışında ülkenin ikinci büyük kenti Milano’da da sertifikaya yönelik protestolarda olayların çıktığı belirtildi.

SİYASİLER ŞİDDET OLAYLARINA TEPKİ GÖSTERDİ

CGIL Genel Merkezi’nin saldırıya uğraması ve protestoların şiddet olaylarına dönüşmesi, İtalyan devlet erkanı ve siyasi parti liderlerinin tepkisini çekti.

Aşı ve test karşıtları İtalya’yı karıştırdı! ‘Yeşil Geçiş’ sertifikasını protesto edenler polisle çatıştı

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’nın, CGIL Genel Sekreteri Maurizio Landini’ye geçmiş olsun telefonu açtığı bildirildi. İtalya Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Mario Draghi’nin şiddet olaylarını kınadığı ve olaylarda genel merkezi zarar gören CGIL’e dayanışmasını dile getirdiği belirtildi. Ülkede soldan aşırı sağa kadar tüm partiler, CGIL’e yönelik saldırıyı kınadı.

İtalya’da hükümetin 6 Ağustos’ta uygulamaya giren “Yeşil Geçiş” sertifikası, o günden beri pek çok kez protesto edilirken, sertifika, 16 Ekim’den itibaren kamu ve özel sektör çalışanları için zorunlu hale gelecek.

Benzer Haberler

Omicron'la İlgili ABD'li Yetkilide Açıklama

5 milyondan fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs, Omi...

Dolar Yükselmeye Devam Ediyor

Cuma günü en düşük 7,4394, en yüksek 7,4807 seviyelerini gören dolar/TL, gü...

Salep Orkidesi Toplayan Şahıslara Rekor Seviyede Para Cezası

Türkiye'nin sahip olduğu zengin biyolojik çeşitliliğin ve nesli koruma altı...

Kurada Çıkan TOGG Aracını Uçuk Fiyata Satıyor

Bir vatandaş, kurada kendisine çıkan yerli otomobil Togg'u ilan sitelerinde...

Üvey Babası Yerine İbrahim Tatlıses'in Soyadını Sildi

Levent Dörter ile nikah masasına oturan Dilan Çıtak Tatlıses, düğünün ardın...

Ünlü İş İnsanı Sinan Urfalı, Lüks Aracıyla Kaza Yaptı

Yıllar önce adı Şeyma Subaşı ile anılan ünlü iş inanı Sinan Urfalı, lüks ar...

Milli Takımın Güvendiği Savunma Duvarı Kanada'da Çöktü

Büyük bir heyecanla beklenen dev turnuvanın açılış müsabakası, ay-yıldızlı ...

Elon Musk'a Manipüle Suçlaması

Manipülasyon suçundan sabıkalı ünlü milyarder Elon Musk, attığı tweetlerle ...

Nusret Gökçe, Altın Kaplamalı Kahveyi 500 TL'ye Satacak

Tuz serpme hareketiyle dünyaya yayılan sosyetik kasap Nusret Gökçe, ilginç ...

Koronavirüs Sonrası Satış Patlaması Yaşandı

Denizli'de kekiğe alternatif olarak üretimine başlanan lavanta bitkisinde h...

Ermenistan'dan Azerbaycan'a Büyük Zarar

"Ermenistan’ın Saldırgan Politikaları Azerbaycan’a 58,8 Milyar Dolar Zarar ...

Darbe Girişiminden Eski Devlet Başkanını Sorumlu Tuttu

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan kendisine yapılan 'darbe girişimi'nden ...

Geçim Kaynakları Telef Olan Aile Gözyaşlarına Boğuldu

Trabzon'un Tonya ilçesinde yedikleri ottan zehirlendiği düşünülen 5 inekten...

Özkan Uğur'a Göz Yaşartan Veda: "Bana Hep Kızım Dedin"

Bir süredir kanser tedavisi gören, MFÖ grubunun solisti Özkan Uğur'dan dün ...

22 Yaş Küçük İranlı Sevgilisi Gizlice Evlendi

Feyza Aktan ile boşanan Özcan Deniz'in uzun süredir aşk yaşadığı 22 yaş küç...
Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri