Diyarbakır, Batman ve Şırnak’taki askeri üslere yapılan maket uçaklı saldırılar ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. PKK tarafından yapılan saldırıda kullanılan maket uçaklara Kanada, Belçika ve üçüncü bir ülkeden elde edilen parçalarla birleştirildiği öğrenildi. Söz konusu parçaların cihaza eklenmesiyle ise 700 lira değerindeki maket uçaklarının fiyatının 80 bin liraya çıktığı ifade edildi.
Geçtiğimiz iki hafta içinde Diyarbakır, Batman ve Şırnak’taki askeri üslere maket uçaklarla saldırı yapan PKK’nın girişimleri askerlerimizce bertaraf edildi, can ve mal kaybı meydana gelmedi Ele geçirilen maket uçakların ilgili birimlerce teknik analize sokulması ise şok edici gerçekleri ortaya çıkardı.
Maket uçaklar bumeranga dönüşecek: Avrupa’da önümüzdeki haftalarda terör saldırıları yaşanabilir
Şırnak saldırısı bertaraf edilirken
3 ÜLKEDEN TEMİN EDİLEN PARÇALARLA OLUŞTURULMUŞ
Güvenlik danışmanı Mete Yarar’dan alınan bilgilere göre, Kanada, Belçika ve üçüncü bir ülkenin temin ettiği belirtilen 3 farklı cihazın birleştirildiği ve maket uçaklara entegre edildiği görüldü. Bu yeni sistem ile maket uçakların kontrol ile bağlantısı, jammer (sinyal boğucu) ve drone savarlar ile kesilse bile, bağlantıya otomatik geçen başka bir navigasyon cihazı var. Bu maket uçakların yapım ve kullanımının eğitiminin Suriye’de verildiği ve daha sonra şehirlerdeki teröristlere ulaştırıldığı iddia edildi. Kullanılan teknolojinin daha önce kullanılmamış olması uçakları durdurmayı zorlaştırıyor.
Maket uçaklar bumeranga dönüşecek: Avrupa’da önümüzdeki haftalarda terör saldırıları yaşanabilir
MALİYETİ 700 LİRADAN 80 BİN LİRAYA ÇIKIYOR
Maket uçaklar 700 TL civarına satın alınabilse de içine yeni eklenen bu teknolojiler piyasada satılmayan özel cihazlar. Son teknoloji ürünü bu bilgisayar sisteminin eklenmesiyle bir maket uçağın maliyeti 700 TL’den 80 bin lira civarına çıkıyor. Söz konusu parçaların bulunması ise neredeyse imkansız.
TÜRKİYE HAZIRLIKLIYDI
Libya’da, Suriye’de, Irak’ta ve Karabağ’da sürekli olarak bu tarz maket uçağı saldırılarıyla karşılaşıyor. Türkiye, bu sayede tecrübe kazanıp karşıt bir teknoloji hazırlayabiliyor.