Bakan Varank'tan KOBİ'lere Faiz İndirimi Müjdesi

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOBİ’lerin finansmana daha kolay erişimi için KOSGEB’in bankalarla yaptığı protokolde firmalar lehine değişikliğe gittiklerini belirterek, “KOSGEB, bankalarla yaptığı yeni anlaşmayla Finansman Destek Programı’nda faiz oranlarını aşağı yönlü revize ederek 175 baz puanlık bir indirim yaptı.” dedi.
Bakan Varank, ATO Congresium’da gerçekleştirilen 7. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ve Ar-Ge Merkezleri Ödül Töreni’ndeki konuşmasında, küresel rekabette ayakta kalabilmek için teknolojinin tüketicisi değil, üreticisi olunması gerektiğini söyledi.
Teknolojiyi üretmek için iyi işleyen bir Ar-Ge ve yenilik ekosisteminin gerekliliğine dikkati çeken Varank, “17 sene boyunca, bilime ve teknolojiye yaptığımız altyapı yatırımları sayesinde güçlü bir ekosistem inşa ettik. 200’ü aşkın üniversite, bin 500’ün üzerinde Ar-Ge ve Tasarım Merkezi, 84 Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve 112 bin araştırmacı bu ekosistemin temel aktörleri. Bu aktörler aynı zamanda, milli teknoloji hamlemizin de vazgeçilmez paydaşları.” diye konuştu.

700’E YAKIN KOBİ 220 MİLYON LİRALIK KAYNAKTAN YARARLANDI
Varank, Bakanlığın ilgili kuruluşu KOSGEB aracılığıyla da KOBİ’lerde Ar-Ge bilincinin yaygınlaştırılması ve kapasitelerinin artırılması için çeşitli programlar yürüttüklerine dikkati çekerek bu yıl 700’e yakın KOBİ’nin farklı programlar aracılığıyla 220 milyon liralık kaynaktan faydalandığını dile getirdi.
Kredi Garanti Fonu ile imzaladıkları protokolle KOBİ Finansman Destek Programı’nı devreye aldıklarını hatırlatan Varank, şunları kaydetti:
“Bu yeni programda, KOSGEB’in girişimcilik desteklerinden yararlanan ya da yararlanmayı planlayan geleneksel girişimcilere 50 bin liraya kadar, stratejik ve öncelikli sektörlerdeki işletmelere de 500 bin liraya kadar kredi finansman desteği sağlıyoruz. Finansal piyasalardaki son dönem eğilimleri ve ekonomideki canlanmayı da dikkate alarak KOBİ’lerin finansmana daha kolay erişimi için KOSGEB’in bankalarla yaptığı protokolde firmalarımızın lehine değişikliğe gittik. KOSGEB, bankalarla yaptığı yeni anlaşmayla Finansman Destek Programı’nda faiz oranlarını aşağı yönlü revize ederek 175 baz puanlık bir indirim yaptı. Kredi kullanan KOBİ’ler, bu revizyonla birlikte artık 15 bin liraya kadar daha az maliyetli finansman kullanabilecekler.”
5 YILDAKİ PROJELERE 3,5 MİLYAR LİRALIK HİBE
Varank, bilgiyi ticarileştirilebilir yüksek katma değerli ürün ve teknolojilere dönüştürmek için sağlanan desteklere değinerek yüksek teknolojiye yatırım yapan girişimcilere yüksek yoğunluklu yatırım teşvikleri verildiğini dile getirdi.
Firmaları, proje esaslı araştırma ve teknoloji geliştirmeye teşvik ettiklerini, böylece hem kendi aralarında hem de üniversitelerle iş birliği geliştirmelerini sağladıklarını kaydeden Varank, “Son 5 yılda, 7 bin 500 firma ve üniversitenin 9 binin üzerindeki projesine yaklaşık 3,5 milyar lira hibe verdik. Kendi firmalarını kuran bin 112 girişimciye Tekno-Girişim Sermaye Desteği Programıyla (BiGG) 194 milyon lira kaynak kullandırdık.” ifadelerini kullandı.

Benzer Haberler

Büyükçekmece'de de Riskli Binaların Yıkımına Başlandı

Kahramanmaraş merkezli iki depremin vurduğu 10 ilde büyük yıkım yaşanırken,...

Manisa'nın Kadın Halk Otobüsü Şoförü İşten Çıkarıldı

Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Manisa Ulaşım Hizmetleri Makine Sanay...

Görele'de Taciz Davasında Karar Açıklandı

Giresun’un Görele ilçesinde kamuoyunun yakından takip ettiği dava sonuçland...

Busenaz Sürmeneli Tokyo Olimpiyatları'nda Şampiyon Oldu

Milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli, 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda şampiyon o...

Dolar Güne Düşüşle Başladı! İşte Son Durum

Dün dolara uluslararası piyasalarda talebinin azalmasıyla 5,7190'a kadar ge...

Düğünlerle Birlikte Piyasada Hareketlenme Bekleniyor

Koronavirüsle mücadele kapsamında düğün salonları, Mart ayında geçici sürey...

Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattının İnşaatı Tamamlandı

Rus enerji şirketi Gazprom'un Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin...

Ağrı Dağında Zirvedeki Buzullar Eriyor

Ağrı Dağı Alarm Veriyor: Zirvedeki Buzullar Gözle Görülür Şekilde Eriyor T...

Bilim Adamları O Yarığı Araştıracak

Hatay'ın Altınözü ilçesinde Ömer Aksu'ya ait 12 dönümlük zeytin bahçesinde,...

Mesut Özil ve Arkadaşına Saldıran Çeteye Tarihi Ceza

Mesut Özil'in Arsenal'de forma giydiği dönemde Londra'da takım arkadaşı Kol...

Öcalan'ın En İyi Adamlarından Yusuf Gulo Öldü

Suriye’de terör örgütü PKK’nın uzantısı PYD’nin bulunduğu Kamışlı’daki patl...

Trafik Sorununa Çare Olacak! Seri üretimine Başlandı

ASELSAN, geliştirdiği teknolojiyle şehir içi trafik yönetiminde etkin bir ç...

Türkiye ile İlgili Vaatleri Tartışma Konusu

İngiltere'nin yeni başbakanı Liz Truss oldu. Koltuğunu Truss'a devreden Bor...

Kamu İşçisine Yapılan Zam Memuru Kızdırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu işçilerine refah payı dahil yüzde 45 zam yapıld...

Yüz Yüze Eğitime Sayılı Günler Kala 34 Okulda Vaka Tespit Edildi!

Koronavirüs tedbirleri gereği okullar 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle başlay...
Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri