Çin, Kopyalamak İçin Rus Uçaklarını Satın Alıyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

ABD’de yayımlanan National Interest dergisi, Çin’in aktif bir biçimde kendi J-20 harp uçağının reklamını yapmasına rağmen, hala ilerlemiş Rus uçaklarını satın almaya devam ettiğini yazdı. Çin her konuda olduğu gibi uçaklar konusunda da kopyalama ve daha  uygun fiyatlarda seri şekilde üretme konusunda önemli bir adım attığını gösterdi. Uçak kopyalamak konusunda diğer teknolojik aletlerin kopyalanmasındaki başarısı kadar başarılı olabileceği ise şimdilik bekleyip göreceğimiz bir olay olacağı görülüyor.
3 YIL İÇİNDE 20 UÇAK DAHA GÖNDERMEK ZORUNDA
Moskova ve Pekin arasındaki kontrata göre, Rusya yıl sonuna kadar Çin’e 4 adet Su-35 uçağı, önümüzdeki 3 yıl ortamında ise 2 milyar dolar değerinde 20 uçak göndermek mecburiyetinde. Ancak Çin’e oldukça evvel gönderilen uçakların akıbeti Pekin’in kopyalamaktan çekinmediğini gösterdi. Rusya, Su-35 uçaklarına dair koruma anlaşması hazırlamak mecburiyetinde kaldı.

RUSYA’NIN UÇAKLARINI KOPYALADI
Daha evvel Çin kendi Shenyang J-11, J-15 ve J-16 uçaklarını uygulamak amacıyla Rusya’nın çalışmalarını kullanarak Su serisinin oldukça eski uçaklarının benzerini yaptı. Yeni J-20 uçağı ise çoğu hususta Su-35’i hatırlatıyor.

KALİTESİ ŞÜPHE UYANDIRIYOR

National Interest, imzalanan anlaşmaya rağmen, Pekin’in bilhassa Rus uçaklarının teknik ve teknolojisine gereksinimi olduğunu belirtti. Açıklamalarda, “Şu anda Çin itimat edilir motor projeleri gerçekleştirmekten fazla uzakta. Bu halde yeni harp uçaklarının niteliği kuşku uyandırıyor. En azından J-20 Pekin’in devamlı dile getirdiği bilhassare sahip olsaydı Su-35 uçaklarının kontratı bir mana ifade etmezdi” denildi.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri