Elektronik Sigaranın FDA Düzenlemesi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nin e-sigaralarla ilgili kararı ilgililer tarafından merakla beklenmekteydi Bu konuda dev adım FDA’nın RJ Reynolds Vapor Company tarafından üretilen Vuse Solonun onayı ile geldi. Bu kararın verilmesi ise şimdiden tartışmalar başladı. İlk başlarda elektronik sigara için onay vermediğini duyuran FDA daha sonra bu kararını kendi WEB sitesinde yayınladı.

Söz konusu markaya gençlerin yoğun ilgisi olduğunda ilk düzenlenme bu firma için geldi. Hem cihaz için hem de likit sıvı için ayrı ayrı onay alan firma aromalı likitler için onay alamadı. Bu karar adeta bir milat olarak kabul edilirken bazı çevreleri ciddi anlamda kızdırdı.

Yalnızca Tütün Aromalarına İzin Var

Resmi başvurusunu yapan RJ Reynolds Vapor Company tarafından üretilen Vuse Solo yalnızca tütün aromalı ürünleri için onayı aldı. Aslında şirket pek çok tütün onayı için başvuruda bulunsa da FDA tarafından onay alamadı. Bu karar için korkutucu olan ise FDA onaylı olmasından dolayı gençlerin bu tarz ürünlere daha fazla yoğunlaşması oldu.

Ancak hali hazırda ABD’ de elektronik sigara kullanan lise öğrencilerinin fazla olması en azından denetimli ürünler kullanması açısından bir bakıma daha doğru oldu. Sigara karşıtı kimseler için karar hiç sıcak yaklaşmadı. Aksine gençleri daha fazla tehlikeye attığını hatta çocukların bile bu tarz ürünleri kullanabileceğini savundu.

Amerika Birleşik Devletleri’nde İlk Kez Bir Elektronik Sigara Satışı Onaylandı

ABD Gıda ve İlaç İdaresi FDA tüm tepkilere rağmen RJ Reynolds Vapor Company tarafından üretilen Vuse Soloya izin verdi. Bunun nedeni ise normal tütün ürünlerinden daha zararlı olduğunu söyleyerek savundu. Yapılan başvuruda çok fazla ürünün olduğu ancak yalnızca tütün aromalı ve cihazlara onay verildiği tespit edildi.

Başvuruda bulunan şirket FDA tarafından belirlenen standartları karşıladığından onay aldı. Bu standartları sağlamayan diğer ürünler ise FDA onayı alamadı. Böylelikle ABD ilk kez bir elektronik sigara üreticisine onay verdi. Gelen tepkiler ne yönde olacağı ve yetkililerin bu durumu nasıl karşılayacağı şimdiden merak konusu olsa da şaşırtan karar FDA onayından çıktı.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri