Fethiye'de Ücretsiz Denize Girilebilecek Alan Kalmadı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Fethiyedeki bütün koy ve plajların ihale yolu ile hususi şirketlere kiralanırken, nerdeyse bedava denize girecek yer kalmadı. Yörede oturanlar son 3-4 sene içerisinde bütün koy ve plajların detaylı bahanelerle hususi şirketlere kiralanıp ranta teslim edildiğini savunurken kıseneerinin halka geri verilmesini istedi.
ÖDEYECEKLERİ ÜCRETLER, ÖZEL ŞİRKETLERİMN İNSAFINA KALDI
Fethiye kıyı şeridi süresince halkın denize girebileceği Kıdrak, Belceğiz, Kumburnu, Karaot ve Çalış plajları ile Gemiler, Trunç Pınarı, Küçük Boncuklu, Büyük Boncuklu, Kuleli, Büyük Samanlık, Küçük Samanlık, Aksazlar, Karaot, Katrancı, Günlüklü ve Göcek koyları, ihaleler yolu ile hususi şirketlere kiralandı. Uzun senelere sunulan kiralamaların sonrasında ilçede halkın ve tatilcilerin bedava denize girebileceği plaj ya da koy nerdeyse kalmadı. Ailesi ile eş güdümlü denize girmek isteyenlerin ödeyeceği ücretler hususi şirketlerin insafına kaldı.
KENDİLERİNİ İKİNCİ SINIF VATANDAŞ GİBİ HİSSEDİYORLAR
İlçe sakinleri birtakım işletmelere giriş ücreti ödemeden de girebildiğini ancak, şezlong, şemsiye ve localarla doldurulan deniz kıyısında, havlusunu serip otururken, kendilerini ‘İkinci sınıf vatandaş’ gibi hissetmekten kendilerini alamadıklarını söyledi. Kar niyeti gütmediğini bildiren Fethiye Belediyesi’nin elinde bile, ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki İnlice Plajı’ndan diğer koy ya da plaj bulunmuyor. Ailesi ile eş güdümlü ücret ödemeden denize girmek isteyenler tali orman yollarında, oldukça evvel insanlar yönünden keşfedilmemiş, bu amaçla de şimdilik kiraya verilmemiş koyları arıyor. Ücret sebebiyle pek denize gitmeyen ilçe sakinleri akşam Babataşı Mahallesi’ndeki 3’üncü Etap Sahil Bandına akın ediyor. Çimle kaplı alandan denize girilemiyor. Ancak, deniz havası solumak isteyenlerin yoğunluğu, gecenin gelişen saatlerine kadar devam ediyor.

“KOY VE PLAJLARIN HALKA AÇIK OLMASI GEREKİYOR”
Sahil bandında oturanlardan Ali Sarıbaş, 3-4 sene içerisinde bütün koy ve plajların tek tek kiralanmasıyla Fethiye’de halkın bedava denize girebileceği yer kalmadığını söyledi. Koyların Fethiye halkına geri verilmesini isteyen Sarıbaş, şu şekilde dedi: “Halkımızın kendi başına ailesiyle denize girebileceği hiçbir yer kalmadı. Ölüdeniz Mahallesi’nde otomobil park edecek yer bile yok. Her yerden park ücreti alınıyor. Biz de bedava kıyı bandına geldik. Tüm halk burada iç içe. Yarın bir gün buraya da el konulup bir şeyler yapılacak olursa fazla üzücü olur. En azından burası bu tür kalsın. Herhangi bir tesis ya da işletme olmasın.”
”TEMİZ AMA PAHALI”
Koyların kirlilik bahane edilerek halkın elinden alınıp hususi şirketlere verildiğini bildiren Sadık Yılmaz ise “Şimdi koylar fazla temiz, ama pahalı. Vatandaşlarımızın koyların elimizden gitmesinde kabahati büyüktür. Hep arabalarımızla gittik. Attığımız çöpleri alıp götürseydik. Bugün bunu bahane edemezlerdi” diye konuştu.
”DOĞALLIK BOZULUR”
Fethiye Belediye yönünden işletilen İnlice Plajı’nda ailesiyle denize giren Bora Santıroğlu ise, şunları söyledi: “Fethiye’de bütün plajları gezdik. Genellikle burada şık bir idare görüyorum. Burası belediye yönünden korunmalı. Özel sektöre verirseniz tekrar hizmet verir, ama üstüne maliyetler binecek, ayrımlar gelecek, halkın bu şık imkanlardan faydalanması güç olacak. Buraya gelip kıyıe iskele, sal, loca gibi şeyler yapılırsa doğallık bozulur.”

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri