Fransa’da Gerilim Aylardır Artarak Sürüyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Fransa’da tartışmalar eşliğinde kabul edilen emeklilik reformu nedeniyle düzenlenen protestolar aylardır son bulmadı. Ülke genelinde düzenlenen protestolarda göstericiler zaman zaman polisle çatışırken, güvenlik güçleri cop ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Çıkan olaylarda şu ana kadar 27 kişi gözaltına alındı.

Fransa’da tartışmalı emeklilik reformunun kabul edilmesinin ardından protestolar devam ediyor. Başkent Paris başta olmak üzere ülke genelinde devam eden protestolarda 27 kişi gözaltına alındı.

Fransa’da göstericiler emeklilik reformuna karşı aylardır sokakları terk etmedi: 27 gözaltı

PROTESTOLAR AYLARDIR DEVAM EDİYOR

Fransa’da oylamaya sunulmadan mecliste kabul edilen emeklilik reformuna karşı protestolar aylardır devam ediyor. Çok sayıda kişi başkent Paris başta olmak üzere Rennes, Bordeaux, Toulouse ve Nantes gibi birçok şehirde yeniden sokağa indi. Göstericiler ellerinde, “Fransa kızgın” ve “Sokak boyun eğmeyecek” yazılı pankartlar taşıdı. Protestolar nedeniyle ülke genelinde yaklaşık 13 bin polis görev yaptı.

GÖSTERİCİLER ZAMAN ZAMAN POLİSLE ÇATIŞIYOR

Başlangıçta barışçıl başlayan gösteriler de ilerleyen saatlerde şiddet olaylarına dönüştü. Siyah giyimli bazı göstericiler, polisle çatışarak, mağazaların camlarını kırdı, Nantes’te bir banka şubesini, çöp kutularını ve araçları ateşe verdi. Polis, Kara Blok üyesi olduğu düşünülen siyah giyimli göstericilere cop ve göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti.

27 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Protestocular, Rennes’te çevre yolunu kapattı ve terk edilmiş bir arabayı ateşe verdi. Paris ve Marsilya’da protestocular bir süre tren raylarını ulaşıma kapattı. Çıkan olaylarda şu ana kadar 27 kişi gözaltına alındı. Protestolar nedeniyle Eyfel Kulesi, Arc de Triomphe (Zafetr Takı), Versay Sarayı ve Louvre Müzesi ziyarete kapatıldı.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri