İstihare Duası Nedir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Dualar doğrudan hayatımızın daha pozitif bir şekilde devam etmesine vesile olmaktadır. Çağımız yoğun stres barındırmaktadır. Ekonomik sorunlar, çeşitli ruhsal sorunlar doğrudan hayatımızın negatif yönde etkileyebilmektedir. Tüm bu nedenlere bağlı olarak istihare duası çokça okumaya ihtiyacımız bulunmaktadır.

Söz konusu dua türünden günlük olarak düzenli bir şekilde faydalanabiliriz. İstiraha duası en çok okunan dualar arasında yer almaktadır. Özellikle de istihare duaları samimi bir kalp üzere yapılması tavsiye edilmektedir. Böylece hayatımızdaki negatifliklerden dua yaparak kurtulabiliriz.

İstihare Duası Nedir?

Hayatımızın belirli dönemlerinde istihare yatmak istemiş olabiliriz. Bu durumda istihare duası okuyabiliriz. İstihare herhangi bir konu hakkında ilahi dergah üzerindenn olumlu ya olumsuz olarak bilgi ya da işaret almak gibi bazı anlamlar taşımaktadır.

Bu sebeple iş ve sosyal hayatımızdaki düzensizlikleri direk olarak istihare duaları okuyarak çözümleyebiliriz. İstihare duaları doğrudan 2 rekatlık istihare namazı sonrasında okunan dua türüdür. Bu dua türü peygamber efendimiz hazreti Muhammet s.a.v tarafından da ümmetine tavsiye edilmiştir. Yani söz konusu dua 2 rekatlık istihare namazı sonrasında okunması önerilmiştir.

İstihare Duası Neden Okunur?

Yukarıda vurguladığımız üzere istihare duası birçok nedenlere bağlı olarak da okunabilir. Örneğin iş hayatımızın daha kaliteli olup olamayacağı ya da bağlı olan kısmetimizin yeniden açılıp açılmayacağı gibi birçok durumlar hakkında bilgi almak açısından istihare duaları okunabilir. İstihare demek herhangi konunun hayır mı şer mi olabileceği hakkında önceden bilgi alabilmek gibi anlamlar ifade etmektedir.

İstihare Duası Türkçe Okunabilir Mi?

Dualar genel anlam bakımından orjinal Arapça üzerinden okunması tavsiye edilir. Fakat istihare duası arapça olarak okumayı bilmediğiniz takdirde bu duayı Türkçe olarak da okuyabilirsiniz. Bunun için öncelikle İstaihare duaları Türkçe karşılığını öğrenmeniz gerekmektedir.

İstihare duasının en büyük özellikleri arasında ise kısa dualar arasında yer almasıdır. Böylece duanızı birkaç dakika içerisinde tamamlayabilirsiniz. Daha enerjik iş ve sosyal hayata sahip olmak için sık sık istihareye yatmanız ve istihare duaları dile getirmeniz tavsiye olunur.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri