Kılıçdaroğlu’ndan Hakkındaki Dokunulmazlık Açıklamalarına Sert Yanıt

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dokunulmazlığının kaldırılacağı yönündeki açıklamalara sert yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Eğer benim dokunulmazlığımı kaldırmazsanız namertsiniz, vatan hainisiniz; sizden mi korkacağım?” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis’teki grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında dokunulmazlığının kaldırılacağı yönünde yapılan açıklamaları değerlendiren CHP lideri, “Eğer benim dokunulmazlığımı kaldırmazsanız namertsiniz, vatan hainisiniz; sizden mi korkacağım? Bir canım var, vatanıma bayrağıma feda olsun” ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Hangi kimlikten olursa olsun her insanın görüşü önemlidir. Hangi kimlikten olursa olsun her kimliğe saygı göstermek CHP’nin temelidir. Bizim sevdamız Türkiye’dir, Türkiye’de yaşayanlardır. Bizim sevdamız vatandır, bayraktır. Tarihin bize yüklediği bir sorumluluk var.Adaleti sağlayacak olan kişiler hakimlerdir. Sadece hukuku değil vicdanın da sesini dinlemelidir hakimler. Sadece kanun çıkarmakla hukuk işlemez.

“O HAKİMLERİ TEBRİK ETMEK BİZİM GÖREVİMİZDİR”

Bostancı-Dudullu metro inşaatında 2 işçi hayatını kaybetmişti. Aileleri bizi yalnız bırakmayın, davamızı izleyin dedi. Dün tarihi bir karar çıktı. 5’li çete diye tanımladığımız grubun yaptığı metro inşaatını yapanlar ve alt yüklenici firmaların yetkilileri ertelenmeksizin 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldılar. Adalet bir şekilde yerini buluyor. Davamızı izleyin, karşı taraf çok güçlü, ölen kişileri suçlu ilan edebilirler dediler. O hakimler vicdanının sesini dinledi. O hakimleri tebrik etmek bizim görevimizdir.

“VALİ SICAK SİYASETE GİRMEZ”

Bir Vali bulunduğu yerde devleti temsil eder. Vali, sıcak siyasete girmez. Bulunduğu yerde herkese eşit mesafede bulunur. Adaletin ölçüsü valide belirlenir. Vali, devlet adamı gibi davranmak zorundadır. Valilik sıradan bir görev değildir.

Diyarbakır Valisi bir açıklama yapıyor. Mesele işsizlik değil, işi beğenmemek. Bunun üzerine il başkanına telefon ettim, gerçekten böyle bir tablo var mı diye sordum. Hayır efendim alakası yok dedi. Geçici iş ilanı çıktığı zaman kilometrelerce kuyruk oluyor dedi.

“ON BİNLER YATAĞA AÇ GİRİYOR”

Dünya kadar işsiz var. Sadece Diyarbakır’da mı, hayır. On binler yatağa aç giriyor. Hak arayanların önüne baraj koyuyorsunuz. Gebze’de işçiler işsiz kalmışlar, bir kısmı ücretsiz izne çıkarıldı. Hak arayacaklar engelleniyorlar. Şiddet uygulasalar haklısınız diyeceğiz. Bu insanlar hak istiyorlar, ekmek istiyorlar ama bunlar şiddet uyguluyorlar. İnsanlara saygı duymak zorundayız. Bizim bir gemimiz uluslararası sularda durdurularak usulsüz bir şekilde arandı.

“ALMANYA’YI DA, İTALYA’YI DA ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Ne oluyor arkadaşlar? Benzer bir olay İsrail’de olmuştu. İsrail bizim vatandaşlarımızı aramış ve öldürmüşlerdi. Biz dava açtık ne oldu? Meclis’te bir gece yarısı çıkan bir kanunla davadan vazgeçildi. İsrail tazminat vermedi, bir vakıf gösterin ben oraya bağış yapayım dedi. Almanya ve İtalya’yı şiddetle kınıyoruz. Hükümetten bu konuda çok net bir yanıt bekliyoruz.Batı’nın bu konuda çifte standart uyguladığını çok iyi biliyoruz. Ben bunu AB’ye de söyledim. En açık örnek Kıbrıs’tır. Tek dillendiren CHP’dir. Türkiye’de eserler, gürlerler, oraya gidince de kapı arkasında bir emriniz var mı diye sorarlar.

“ÖĞRETMENLER KANAAT ÖNDERLERİDİR”

Bir milletin en zengin kaynağı yetişmiş insan gücüdür. Petrolü olan ülkeleri görüyorsunuz. Ama yetişmiş insan gücü olmadığı için o petrol başlarına bela oldu. Sanat ve kültür üretemiyorlar. Yetişmiş insan gücünü yetiştirenler öğretmenler.

“ÖĞRETMENLER BÜTÜN SAYGIN ÜLKELERDE EL ÜSTÜNDE TUTULUR”

O nedenle öğretmenler bütün saygın ülkelerinde el üstünde tutulur. Öğretmenler sadece çocuklarımızı yetiştirmezler. İçinde bulundukları toplumun da kanaat önderleridir. Kırsalda ya da kasabada derdi olan biri öğretmenin kapısını çalar. Öğretmen aynı zamanda hiçbir mesleğe kısmet olmayan bir şansa sahiptir. Öğretmen bütün sevgisiyle çocuğu kucaklar, sorunlarını çözmeye çalışır, anne ve baba görevini üstlenir.
Öğretmen aynı zamanda hepimizin ilham kaynağıdır. Resmi, müziği o sevdirir. Sorun çözmeyi o bize öğretir. Öğretmen aynı zamanda toplumun bugününü ve geleceğini belli eden bir unsura sahiptir. Bizim aydınlanmamızın kaynağı da öğretmendir.

“ÇOCUKLAR 18 YILDIR DENEK OLARAK KULLANILDI”

Biz hep Türkiye’nin 5 temel sorunundan bahsederiz. Bunlardan birisi eğitimdi. Eğitim, bir ülke dünyada söz sahibi olmak isterse eğitime önem verilmeli. 21. Yüzyılda eğitimde en büyük devrimi gerçekleştiren ülke Finlandiya’dır. CHP olarak Finlandiya’da eğitim reformunu gerçekleştiren bakanı gerçekleştirdi, yaptığı reformu kendisine sorduk. Eğitimimizi gerçekten milli ve evrensel değerlerle uyum içinde mi?

“7 BAKAN DEĞİŞTİ, 7 FARKLI EĞİTİM DÜZENLEMESİ OLDU”

Benim çocuğum okula gidiyorsa iktidar partisinin milletvekilinin çocuğu da okula gidiyor. İktidardakiler eğitimin önemini biliyorlar mı? 7 bakan değişti, 7 farklı eğitim düzenlemesi oldu. 5 AKP’li kanun teklifi verdi, hiç birisi öğretmen değildi. Çocuklar, 18 yıldır denek olarak kullanıldı. Öğretmence cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren büyük önem verildi. Öğretmenler devlet protokolünde yer alıyordu.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri