Kuşadası’nda Evcil Hayvan Satışı Yasaklandı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde, Belediye Meclisi’nde oy birliğiyle alınan kararla evcil hayvan satışı yasaklandı. Belediye Başkanı Ömer Günel, “Evcil hayvan ticareti kabul edilemez bir hak ihlalidir. Evini ve yaşamını bir hayvanla paylaşmak isteyen herkesi satın almak yerine sahiplenmeye çağırıyoruz” dedi.

Kuşadası Belediyesi, ilçede evcil hayvan satışının yasaklanması için geçtiğimiz ay çalışma başlattı. Bu kapsamda Sağlık İşleri Müdürlüğü’nce bir önerge hazırlandı. Önerge, dün Tarihi Kervansaray’da gerçekleşen Kuşadası Belediye Meclisi haziran ayı olağan toplantısında gündeme getirildi. Yapılan oylamada, önerge oy birliği ile kabul edildi. Karara göre; Kuşadası’nda bulunan petshoplarda akvaryumdaki hayvanlar ve kafesteki kanatlılar hariç diğer hayvanların satışı yasaklandı.

HAYVAN SEVERLER KARARDAN MEMNUN

Mecliste alınan karar, hayvan severler tarafından sevinçle karşılandı. Ege Hayvanları Koruma Dernekleri Birliği Kuşadası Temsilcisi İskender Avcı, “Kuşadası Belediye Meclisi bugün çok önemli ve tarihi bir karar aldı. Belediye Başkanı Sayın Ömer Günel, bu kararla yine bir ilke imza attı. Karar kapsamında Kuşadası’ genelinde evcil hayvan satışı yasaklandı. Bu iş rant kapısı olmuştu. Hayvanlar küçücük kafelerde hapsediliyordu. Hayvanların yaşadığı bu çile artık son bulacak. Belediye Başkanımız Ömer Günel’e çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Kuşadası’nda evcil hayvan satışı yasaklandı

Hayvan sever Gökçe Demirkaya ise “Kuşadası Belediye Meclisinin evcil hayvanların satışı ile ilgili aldığı karar biz hayvanseverleri çok mutlu etti. Patililer artık özgür olacak. Belediye Başkanımız Ömer Günel çok teşekkür ederiz” dedi.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri