Taksiciler ile Müşteriler Arasında “ücretli yol” Tartışması

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İstanbul’da taksiciler ve müşteriler arasında ‘ücretli yol’ tartışması yaşanıyor. İstanbul’da taksi kullananlardan, ücretli yolların paraları taksimetreye ek olarak alınıyor. Ancak bazı taksicilerin bunu fırsata çevirdiği belirtiliyor. Vatandaş durumdan şikayet ederken, bir daha taksiye binmeyeceğini söylüyor. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası yetkilileri ise bu durumun yasal hak olduğunu belirterek, “Asıl burada mağdur taksiciler oluyor. Çünkü bazı arkadaşlarımız yolun ücretini alamıyor” diyor.

İstanbul’da taksiyle ücretli yolları kullananlar, paralı yola ne kadar ücret vereceğini bilmiyor. Bu durum taksiciler ve müşteriler arasında sık sık tartışmalara neden oluyor. Müşterilerin ücretli yollara ne kadar ücret vereceğini bilmemesini iddiaya göre bazı taksiciler, fırsata çevirmeye çalışıyor. Bu sorunun; havadan geçiş sistemlerinin ayırt edilememesi, ücretli geçişlerde uyarı verilmemesi, vatandaşın hangi yola ne kadar ödediğini bilememesinden kaynaklandığı ifade ediliyor.

Ücretli yolun parasını kim ödeyecek? Taksici ile yolcular arasında yeni tartışma

“TAKSİCİ BENDEN 70 LİRA OTOYOL ÜCRETİ İSTEDİ”

Yolculuk yaptığı taksilerde benzer durumla karşılaştığını belirten Emirhan Karaca, “Normalde taksi ücreti 130 lira tutmasına rağmen, taksici benden 200 lira istiyor. ‘Neden 70 lira fazla istiyorsunuz’ deyince ya ‘köprüden geçtim’ ya da ‘Kuzey Marmara Otoyolu’nu kullandım’ diyor. Ben de ücreti vermek zorunda kalıyorum. Çünkü uçağımı kaçırma ihtimalim olabilir. Geçen pazartesi günü Sabiha Gökçen Havalimanı’nda aynı sorunu yaşadım. Taksici benden 70 lira otoyol ücreti istedi” dedi.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri