Tavuk Fiyatı Kırmızı Etle Yarışıyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ülkemizde en çok tüketilen ürünler arasında yer alan tavuğun fiyatı, kırmızı etle yarışır duruma geldi. Kasaplar, tavuk eti fiyatlarındaki artışın kısa süre içerisinde durmayacağını çünkü tavuk eti tedarikinde sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Son bilgilere göre ise tavuk kanatının kilosu 55 lirayı buldu.

Türkiye’de sofraların vazgeçilmez ürünleri arasında yer alan tavuk, yaz aylarının gelmesiyle birlikte mangalları da süslemeye başladı. Ancak tavuk fiyatlarında yaşanan son gelişmeler, mangal sevenleri şaşkınlığa uğrattı. Tavuk eti almak için kasaba giden vatandaşlar, ciddi bir fiyat artışıyla karşı karşıya kaldı.

Tavuk eti fiyatlarındaki artış hakkında açıklamalarda bulunan kasaplar, zamları vatandaşlara yansıtmamak için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ancak bu kadarını yapabildiklerini belirtti.

Mangal severlere kötü haber! Tavuk fiyatı kırmızı etle yarışıyor

“ŞU ANDA TEDARİKTE SORUN YAŞIYORUZ”

Tavuğa, ucuz olduğu için talep olduğunu ancak piyasada tavuk malzemesi kalmadığını söyleyen kasap kasap Lütfü Yaşa, “12 yıldan beri bu işi yapıyorum. Şu anda tavuk malzemesi kalmamış durumda. Bitti yok. Yüzde 20. Yüzde 30 artıyor fiyatlar ama millet yine tavuğa talep ediyor ucuz olduğu için. Şimdi tavuk fiyatları etle yarışıyor ama millet farkında değil. Sadece adı tavuk ucuz kalmış o şekilde devam ediyor. Yani derisini, kemiğini çıkardığımda biftekten bile pahalı. 47 lira 35 kuruş yüzde 50 kemik çıktığı zaman yağıdır, derisidir, kemiğidir çıktığı zaman aşağı yukarı 100 liraya geliyor kilosu. Akıllarında ucuz kaldığı için devam ediyorlar çünkü et kültürünü unuttular. Her zaman hafta sonları aynı 5 yıldan beri aynı. Mangal sezonunda adam 1 kilo köfte alacağıma 3 kilo tavuk alırım mangal yaparım diyor, şimdi yok. Hem yok, hem pahalı” dedi.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri