Uçamayan Kuş Türleri

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Hepimizin aklına kuş denildiğinde “uçmak” kelimesi gelmektedir. Bizler tüm kuşları uçabiliyor diye biliriz. Ancak doğa bizi şaşırtmaya devam ederek dünya üzerinde birkaç adet uçamayan kuşunda bulunduğunu göstermiştir.
Nasıl hayatta kalıyorlar?

Bu kuşlar uçamadıkları için yırtıcı hayvanlardan uzakta yaşamak zorundadırlar. Bu durumda tercih ettikleri yerler genellikle dünyada insanların ve yırtıcı hayvanların az olduğu yerlerdir. Çoğunlukla Yeni Zellanda, bilinmeyen adalar ve Avustralya baştadır. Eğer kuşların uçma yetenekleri olmazsa ne olur? Hiç düşünmüş müydünüz?

Penguenler

Bilimsel adları “Spheniscidae” olan bu hayvanların ortalama ağırlıkları 15 kilogramdır. Yaşamları ise 6 ila 20 sene arasında değişmektedir. Dünya üzerinde tehdit altında olan türlerden değildirler. Suda çok hızlı ve mükemmel bir şekilde yüzebilirler. Bilim adamları tarafından kuş değil de su hayvanı kabul edilirler.

Cassowary Kuşu
Bilimsel adları “Casuarius” olan bu kuşların ortalama olarak ölçülmüş ağırlıkları 50 kilogramdır. Yaşadıkları zaman ise 45 sene civarındadır. Nesli tükenmekte olan bu hayvanlar görüldükleri yerde hemen yakalanıp korunmaktadırlar. Dünya’da bulunan en büyük ikinci kuş olma özelliğini üzerinde taşır.
Uçamayan Karabatak
Bilimsel adı “Phalacrocorax Harrisi” olan bu kuş ortalama olarak 45 sene yaşar ve ağırlıkları 2,5 ile 5 kilogram arasında değişmektedir.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri