Arı Zehrinin Umulmadık Faydası

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Arı zehri geleneksel tedavilerde nesillerdir kullanılıyor. Çaresi olmayan birçok hastalıkta arı zehri, denenen çözümler arasında yer alıyor; bu yüzden bilim dünyasının arı zehrine olan ilgisi sebepsiz değil. Bilim dünyası arı zehrinin tedavide işe yaradığı konusunda henüz ikna olmadı; ancak bir araştırmaya göre arı zehri, insanlığın başına bela olan ölümcül hastalıklardan birinin; AIDS’in tedavisinde umut vaat ediyor.

ABD’nin Washignton Üniversitesi Tıp Fakültesi’nce yapılan çalışmada arıların HIV virüsünü vücutta yayılmadan ve hücrelere herhangi bir zarar vermeden imha ettiği sonucu çıktı. Araştırmadan çıkan sonuç bilim adamlarının, arı zehri içerikli jel üretmek üzere çalışmalara başlamasına neden oldu.

Antiviral Therapy adlı tıp dergisinde yayımlanan habere göre arı zehrinde bulunan “melittin” adlı madde bağışıklık sisteminde kalkan görevi üstleniyor. Araştırma ekibinden Dr. Joshua Hood, melittin maddesindeki nanopartiküllerin HIV’den ve vücut hücrelerinden küçük olduğunu söyleyerek, “Toksin virüsün girdiği noktada bir tabaka halinde kalıyor, HIV hücreye yayılmadan yok ediliyor.” açıklamasını yaptı.

Elbette ki her hastalıkta olduğu gibi AIDS’de de en etkili mücadele yöntemi korunmaktır. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar arasında sınıflandırılan AIDS’in yayılmasını önlemede en etkili yollardan biri prezervatif kullanımıdır. Bu yüzden cinsel ilişkide korunma konusunda bilinçli olmak çok önemlidir.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri