Oksijenli Su ile Saç Nasıl Açılır?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Oksijenli su olarak bilinen suyun kimyasal ismi hidrojen peroksit olarak bilinir. Bazı durumlarda ve bazı saç tiplerinde saçı yıprattığı bilinen oksijenli suyu, doğal yöntemler deneyip sonuç alamayanlara öneriyoruz.

Diğer yöntemlere göre çok daha çabuk sonuç verse de, saç için zararlı olmaması için kullanmadan önce ve sonra mutlaka saç kremi kullanılmalıdır.

Oksijenli su ile saç rengi açma

Oksijenli su 1’e 1 oranla temiz su ile birlikte kullanılır. Yani kullanılacak oksijenli su miktarı kadar temiz su karıştırılmalıdır. Bu şekilde saç bakımı ve sağlığınızı da korumuş olursunuz.

Önerilen kullanım şekli, sprey şeklinde saçınıza sürebileceğiniz bir şişe bulup oksijenli su karışımını bunun içine boşaltmaktır. Daha sonra bu sprey ile saçlarınıza karışımı sıkarak, fön makinesi veya saç kurutma makinesi ile saçınızın ısı almasını sağlayın. Eğer yaz aylarındaysanız güneşten de faydalanabilirsiniz. Bu şekilde 1 saat güneşte kalmanız gerekir. En az 2 saat bu şekilde kalan saçlarınızı daha sonra şampuanla yıkayarak durulayın.

Saçlarınız kuru tipte saç yapısına sahipse, bu işlemden sonra daha da kurumaması için, nemlendirici kremler veya yağlar ile saçınıza işlem öncesi ve sonrası bakım yapabilirsiniz.

Oksijenli su ile saç açma işlemini saçlarınız istediğiniz tona ulaşana kadar 2-3 günde bir uygulayabilirsiniz.

Çok koyu renklerde dalgalı bir görünüm oluşturacak oksijenli su karışımı, kumral ve sarışınlarda ise daha başarılı sonuç verecektir.

Oksijenli su ile saç rengi açarken bunlara dikkat edin :

Saçlarınız ne kadar koyu ise o açıklığı o kadar belli olacaktır. Ama saçlarınız açık kahverengi ise bu işlemi yapmadan önce iki kere düşünün.
Saçlarınızın hasar görmemesi için iyice nemlendirilmiş olmasından emin olun.

Saç rengi açma işlemi sırasında etrafa sıçratmamaya çalışın, iz kalabilir.

Eğer cildinize dökülürse hemen bol suyla yıkayın.

Oksijenli su ile saç rengi açanların yorumları

Saçların uç kısımlarına yaptırılan boyaları açmak için kullanılmamalı olduğu söyleniyor, bunun yerine saçlarınızı aynı renk bir boya ile boyamalısınız.
Papatya suyu ile saç açma işlemini hızlandırmak için içine belli bir ölçüde oksijen suyu ekleyenler başarılı sonuç almışlar.
Saçlarına oksijenli su uygulayıp bakım yapanlar saçlarının kurumadığını söylüyorlar.
Yanlış kullanımlarda yaktığını ve saçlarınızı sündürdüğünü söyleyenler var.
Bazı durumlarda oksijenli suyun saça çok kötü bir renk verdiğini söyleyenler var.
Bazı kişiler oksijenli suyun saçın rengini kökten açtığını söylüyorlar.
Özellikle boyalı saçlara oksijenli su uygulanmaması gerektiği söyleniyor.
Oksijenle su açanlar genellikle saçlarının doğal görünmediğinden şikayetçiler.
Oksijenli suyu saç diplerine çok sürmemeniz gerektiğini, aksi halde saç diplerini yakacağı ve yara oluşturabileceği söylenmiş.
Bu konunun altında da oksijenli su ile saç rengi açanların yorumlarını bulabilirsiniz, siz de tecrübelerinizi buradan bizimle paylaşabilirsiniz.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri