Ermenistan Sivil Yerleşim Yerine Saldırdı, Azerbaycan Karşılık Verdi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında Ermenilerin Azerbaycan’ın sivil yerleşim yerlerine ateş açması sonucu siviller hayatlarını kaybetti ve yaralandı. Azerbaycan ise karşı saldırı başlattı. Azerbaycan Seferberlik Birimi’nin açıklamasına göre, 10 Ermeni askeri öldürüldü.
Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ermenistan ordusu saat 06.00 sıralarında cephe hattı boyunca geniş kapsamlı provokasyonda bulunarak Azerbaycan ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşim birimlerine büyük çaplı silahlar, top ve havanlarla ateş açtı. Açılan ateş sonucu Azerbaycanlı sivillerden hayatlarını kaybedenler var. Bu saldırı sonrası Azerbaycan da karşı saldırı başlattı ve 12 uçaksavar füze sistemini imha etti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de olay sonrası yaptığı açıklamada “Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak” dedi.
ALTYAPI DA ZARAR GÖRDÜ
Açıklamada, Terter’in Gapanlı, Ağdam’ın Çıraklı ve Orta Garvand, Fuzuli’nin Alhanlı ve Şükürbeyli, Cebrayıl’ın Çocuk Mercanlı köylerine Ermenistan ordusunun yoğun bombardımanı sonucu sivillerden ölü ve yaralıların olduğu bildirildi. Bu bölgelerde sivil altyapının da ciddi şekilde hasar gördüğü aktarıldı.
MİSİLLEME YAPILDI
Sivil ve askeri kayıpların netleştirildiği, Azerbaycan ordusunun da düşmanın provokasyonunu önlemek ve cepheye yakın bölgelerde yaşayan halkın güvenliğini sağlamak için misilleme tedbirlerinde bulunduğu bildirildi.

Son Dakika: Ermenistan, Azerbaycan’a saldırdı: Sivillerden hayatlarını kaybedenler var
12 UÇAKSAVAR FÜZE SİSTEMİ İMHA EDİLDİ
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan’ın saldırılarına karşı cephe boyunca karşı saldırı başlattığını açıkladı.
Ermeni hava savunma birimlerinin 12 uçaksavar füze sistemininin imha edildiği belirtildi. Azerbaycan Hava Kuvvetleri’ne ait bir savaş helikopterinin Tatar yönünde düşürüldüğü, mürettebatın yaşadığı bildirildi. “Birliklerimizin hızlı karşı saldırı operasyonu devam ediyor.” açıklaması yapıldı.
AZERBAYCAN SEFERBERLİK BİRİMİ: 10 ERMENİ ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ
Azerbaycan Seferberlik Birimi’nden yapılan açıklamada, “Bugün seferberliğe gerek yok. Ordumuz toprak bütünlüğünü koruyor” ifadelerine yer verilirken, 10 Ermenistan askerinin de öldürüldüğü belirtildi.
ALİYEV’DEN İLK AÇIKLAMA
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, canlı yayında yaptığı açıklamada şunları söyledi “Ateşe Ermenistan başladı, şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Ermenistan ordusuna ait askeri araçları imha ettik.
“DAĞLIK KARABAĞ AZERBAYCAN TOPRAĞIDIR”
Ermenistan gerekli cevabı aldı ve alacak. Ermenistan’la Karabağ müzakereleri şu an devam etmiyor. Karabağ Azerbaycan’dır. Dağlık Karabağ tarihi, ezeli ve ebedi Azerbaycan toprağıdır. Ermenistan işgal ettiği topraklarımıza yasa dışı şekilde yerleşmeye çalışıyor.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri