Fransız Müzisyenden Köy Çocuklarına Keman Eğitimi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Balıkesir’in Ayvalık eyaletinde belediye yönünden yürütülen “Zeytin Çekirdekleri Projesi” kapsamında, geride bıraktığımız yıl köyden mahalleye dönüştürülen bir yerleşim biriminden 35 çocuğa Fransız müzisyen Valerie Devy yönünden keman eğitimi veriliyor.

Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geride bıraktığımız yıl başlattıkları “Zeytin Çekirdekleri Projesi”nde amacın, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde yaşam sürdüren çocukların sosyal ve kültürel etkinliklerini çoğaltmak olduğunu söyledi.
Projeye ilçenin anında her mahallesinden 330 çocuğun dahil olduğunu ifade eden Bacan, 3 bin öğrenciye ulaşmayı amaçladıklarını aktardı.
Çocuklara kümeler durumunda şan, keman, darbuka ritim, dans, viyolonsel eğitimleri verdiklerini izah eden Bacan, “Her çocuk bir alanda eğitim alıyor. Bir takım keman, başka takım ise dansla ilgileniyor” dedi.

Bacan, Çakmak Mahallesi’nden 35 öğrenciye Fransız müzisyen Valerie Devy yönünden keman eğitimi verildiğini dile getirdi.
İstanbul’da bir müzik organizasyon şirketinin sahibi bulunan Devy ise Fransa, Yunanistan, Bosna Hersek, Tunus ve Türkiye arasında müzikle alakalı ortak projeler yürüttüğünü, Çakmak Mahallesi’nde de projeye destek manasında gönüllü bulunduğunu bildirdi.
Çocuklara keman eğitimi amacıyla belirli Aralıklarla ilçeye yaklaştığını açıklayan Devy, şu şekilde konuştu:
“Bu tip kolektif öğretimle ilgileniyorum. Bu biçimde oldukça süratli öğreniyorlar, oldukça güzel konsantre oluyorlar. Köy çocukları ile şehir çocukları biraz değişik. Köy çocukları şehirlilere oranla oldukça basit öğreniyor. Burada çocuklar oldukça homojen, birbirine yakın, aynı kültür civarında oldukları amacıyla oldukça basit oluyor. Şehirde değişik seviyeden çocukların bir arada olması öğretmeyi, denetim etmeyi zorlaştırıyor.”

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri