Gündeme Bomba gibi Düşen İddia Mansur Yavaş Açıkça Soruldu

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, cumhurbaşkanı adayı gösterilmediği takdirde CHP’den istifa edeceğine yönelik iddialara yanıt verdi. Yavaş, “Yerimizdeyiz. İstifa gibi bir düşüncem yok, olur mu öyle şey” dedi. Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına ilişkin de konuşan Yavaş, “Çok rahatsızım. Ben tek kelime etmiyorum bu konuda” ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP’den istifa edecek iddialarıyla ‘CHP’nin cumhurbaşkanı adayı’ tartışmalarına yönelik Sözcü’den Aytunç Erkin’e yeni açıklamalarda bulundu.

“İSTİFA GİBİ BİR DÜŞÜNCEM YOK”

CHP’den cumhurbaşkanı adayı gösterilmediği takdirde istifa edeceği iddialarına yanıt veren Yavaş, “Herkes her şeyi deneyecek. İçeriden dışarıdan yapacaklar. Siyaseti yapanlar kendince oyun kurabilir ama biz bu oyunlara gelecek halimiz yok. Yerimizdeyiz. İstifa gibi bir düşüncem yok, olur mu öyle şey. Hayır. Bize halk görev verdi, partimiz aday gösterdi, benim görevim Türkiye’ye örnek olacak en güzel çalışmaları yapmak. Bunlar ülkeyi iyi yönetir dedirtmek. Benim amacım bu. Ki onlar oy versinler” ifadelerine yer verdi.

ADAYLI TARTIŞMALARI

Cumhurbaşkanı adayı tartışmalarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile karşılaştırılan Yavaş, konuya ilişkin olarak da “Bu tartışmalarla ilgili çok rahatsızım. Biz öncelikle kendi belediyemize kendi yapacağımız işlere odaklanmalıyız. Bu tartışmalardan rahatsız olmamın diğer nedeni de şu: Gündemi biz işgal ediyoruz. Halbuki gündem emekli olmalı, aç insanlar olmalı, eğitimde yaşanan sorunlar olmalı. Bunlar konuşulmuyor. Bu tartışmaların hepsinin önüne geçiyor. Televizyonda konuşulacak konu halkın yaşadığı mağduriyetler olması lazım. Bunların önüne geçmeye hakkımız yok. Ben tek kelime etmiyorum bu konuda” ifadelerini kullandı.

“KİM ÖLE KİM KALA”

Zamanı gelince bu meselelerin konuşulacağını belirten Yavaş, “Kim öle kim kala. Gerçekten durum bu. O günlere erişecek miyiz? Bakalım Türkiye ne olacak? Ne krizler yaşayacak? Düzelecek mi? Biz belediye başkanıyız ve belediyeyi idare edeceğiz. Partidekiler de muhalefetlerini yapacaklar, daha iyi önerilerde bulunacaklar. Onların görevi o. Halkın gündemini, sıkıntılarını kamuoyunun önüne taşıyacaklar. Bizim bunu yapmaya hakkımız yok. Bunu yapan kötülük yapar ülkeye” şeklinde konuştu.

Benzer Haberler

Bebek Bezinde Vergi İndirimi Teklifi Geçmedi

Gıda ürünlerinden KDV düşürülmesi üzerine bebek bezlerindeki fiyat artışına...

Cem Yılmaz Galaya Oğlunu Getirdi

Cem Yılmaz'ın bugün yayınlanmaya başlayan yeni dizisi Erşan Kuneri'nin dün ...

Erdoğan: "Yalancının Mumu Yatsıya Kadar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un fethinin 569. yıl dönümü nedeniyle Atatü...

Ford Otosan'ın Gölcük Fabrikasındaki Yüzlerce İşçi Karantinaya Alındı

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 7 bin 500 kişinin çalıştığı Ford Otosan fabrik...

Aşı ve Test Olmak İstemeyenlerden İtalya'da Protesto

İtalya'da koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında bir süredir yürürlükte...

TFF 2. ve 3. Lig Maçlarını Ertelendi

Soruşturma Kapsamında 1024 Futbolcu PFDK’ye Sevk Edildi Türkiye Futbol Fed...

Ispanak Fiyatıyla Üreticinin Yüzünü Güldürdü

Türkiye'nin önemli ıspanak üretim yerlerinden Osmaniye'nin Kadirli ilçesind...

Selden Etkilenen Yerler için "Mücbir Sebep Hali" İlan Edildi

Karadeniz bölgesindeki sağanak yağışlar Kastamonu, Sinop ve Bartın'da sel f...

Merkezi Yönetim Bütçe Açığı 150.72 Milyar TL Oldu

Merkezi Yönetim Bütçesi Ocak ayında 150.72 milyar TL açık verdi. Aynı ayda ...

KYK Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı! Yerleştirme Oranı Rekor Kırdı

Üniversitelerin açılmasına kısa süre kala KYK yurt başvuru sonuçları açıkla...

Memura Ek Zam TBMM'de Kabul Edilerek Yasalaştı

Memur ve emekliye ek zammı da içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda ka...

Gizem Güven'le Evlenen Caner Turp'un Dedesi Vefat Etti

Sihirli Annem ve Selena gibi dizilerde rol alan genç oyuncu Gizem Güven ile...

Koronavirüs Salgınında İlk Kez Bir Ölüden Virüs Bulaştı

İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs nedeniyle dünya g...

Sokağa Çıkan Yaşlılara Verilecek Ceza Belli Oldu

Erzincan'da 65 yaş üzeri keyfi dışarı çıkana 3 bin 150 TL ceza uygulanacak....

Hakan Ural Vatandaşa Hakaret Ettiği Gerekçesiyle İfade Verdi

Oyuncu ve yorumcu Hakan Ural, yer aldığı programda bir kadına hakaret ettiğ...
Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri