Kıyıda Yürüyüş Yapmak İsteyenlerden Bile Para Alıyorlar

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İstanbul Sarıyer Kilyos Plajyolu caddesinin başlangıcındaki 400 metrelik bir alanın cankurtaran hizmeti veren bir şirkete kiralandığı ve işletmenin yürüyüş yapan halktan da giriş ücreti aldığı iddia edildi. Uygulamaya isyan eden İstanbullu, Sarıyer Belediyesi ve İBB’den bu konuda bir çözüm bekliyor.

Tatil sezonunun başlamasıyla bir yandan artan tatil masrafları konuşulurken, bir diğer tartışma konusu da, her yaz olduğu gibi, kıyıların kullanım hakkı konusu.

HALKA AÇIK YERLERİ İŞLETME ALDI

İstanbul’da ise halk denize hasret kaldı. Sarıyer Kilyos Plajyolu caddesinin başlangıcındaki 400 metrelik bir alanın işletmeye kiralandığı ileri sürüldü. Plaja girmek isteyen halk 100 ila 200 lira arasında değişen ücretlerle sahili kullanma hakkı elde ediyor. Daha önce halka ait olan plajda halk bırakın yüzmeyi yürüyüş dahi yapamıyor.

CANKURTARAN HİZMETİ VEREN ŞİRKETİ İŞLETİYOR İDDİASI

Konuyu sosyal medyada gündeme taşıyan bir kullanıcı Belediyenin kendileri cankurtaran hizmeti veremediği için bu işletmeye cankurtaran hizmeti versin diye bu kiralamayı yaptığını, şikayetçi olan Sarıyer halkına ilettiğini ileri sürdü.

İstanbullu isyanda! Kıyıda yürümek için bile para alıyorlar

YETKİLİLERDEN ÇÖZÜM BEKLİYORLAR

Hayatın gittikçe pahalılaştığı böyle bir dönemde bu uygulamamanın halkın belini daha da bükeceği açık. İnsanların hemen yanı başlarındaki denize girmesi en büyük hakkı. Konunun gündeme gelmesinin ardından birçok kişi Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Gence ve İBB’ye bu uygulamanın durdurulmasını istedi.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri