Isı Yalıtımı Ve Daha Fazlası İçin Cephe Kaplamanın Önemi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Binalara ısı ve ses yalıtımı sağlamak amacıyla uygulanan teknik olarak bilinen cephe kaplama işlemi uygulandığı binada ısı iletimi sırasında yaşanan direncin maksimum bir seviyeye taşınmasını sağlar. Isı yalıtımı kış mevsiminde binada yaşanabilecek ısı kaybını önlerken yazları da binaların serin olmasını sağlar.

Binalarda ısı yalıtımı amaçlı cephe kaplama yapılacaksa eğer tek bir cephenin kaplanması değil tüm cephelere kaplama yapılması gerekmektedir.

Cephe Kaplaması Yaptırmanın Faydaları Nelerdir?

Binalara uygulanacak cephe kaplaması ısı yalıtımı sağlayarak binalarda yaşanabilecek ısı kaybını önleyerek ısıdan tasarruf edilmesini sağlar ve böylece hem doğaya hem de cebinize olan katkısını hissedersiniz.

Bunun yanında cephe kaplamları sayesinde binaların ömrü de uzamaktadır.

Farklı yalıtım malzemeleri kullanılarak yapılabilen cephe kaplama işlemi dış cephe ve iç cephelerin tekniki ve mimari açıdan kaplanması şeklinde de yapılabilmektedir. Daha özet bir tanım yapılacak olursa dış cephenin montalanması işlemi olarak da ifade edilebilir.

Cephe Kaplamasında Amaç Nedir?

Cephe kaplama uygulamasının yaptırılmasındaki en büyük amaçlardan birisi binada yaşanabilecek ısı kaybını önlemektir.

Ayrıca cephe kaplama sayesinde bina dış etkenlerden gelebilecek zararlı etkilere karşı da korunur ve binanın daha uzun ömürlü olması da sağlanır.

Cephe kaplama sayesinde binalarda yaklaşık 20 – 22 derece arasında bir sıcaklık değerinin korunması hedeflenir.

Yukarıda sayılan amaçlara ek cephe kaplama binaların daha estetik bir görünüme sahip olabilmeleri amacıyla da yapılmaktadır.

Cephe Kaplamasında Çeşitler

Cephe kaplama uygulamasında kullanılacak olan yapı malzemesine göre farklı çeşitleri bulunan bazı cephe kaplama çeşitleri şu şekilde sınıflandırılabilir;

Ahşap görünümlü cephe kaplama uygulamaları

Alüminyum kompozit cephe kaplama

Prekast dış cephe kaplama

Seramik cephe kaplama gibi farklı çeşitlerde kaplama uygulamaları yapılabilmektedir.

Siz de binanıza cephe kaplama işlemi mi yaptırmak istiyorsunuz?

Alanında uzman ekibiyle ve yılların tecrübesiyle Köşk Yapı cephe kaplama uygulamalarınız için ideal seçimdir.

İhtiyaç duyduğunuz cephe kaplama uygulamasına uzman ekibi sayesinde kolaylıkla kaplama seçimine karar verebilir süreç boyunca Köşk Yapı ekibiyle iletişim halinde olabilirsiniz. Köşk yapı internet sitesi üzerinden danışanlarına ve müşterilerine sunduğu e-kataloğu da inceleyerek uygulamalar hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri