Siirt’te Görülmesi Gereken 4 Yer

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

1Siirt’ e daha önce gelmemiş ancak gelmeyi düşünenler için gezebilecekleri birkaç nokta sohbet hakkında detaylı bir bilgi hazırlamak istedik. Siirt bilindiği üzere her çeşit sebze ve de meyvenin yetişebileceği ender illerimizden bir tanesidir. Şehrin insanlarının sıcaklığı adeta yemeklerinden tutunda esnafına kadar heryeri sarmıştır diyebiliriz.  Bir hayli misafirperver olan insanları neredeyse misafirlerini dört mevsim ağırlamakta üzerine yoktur. kilimleri fıstığı ile birlikte bilinen bir çok tarihi yapıtları vardır. Tamamen doğal bir örtüye sahip olan siirtimize geldiğiniz de gidebileceğiniz yerler aşağıda sizlere sunulmuştur.

ULU CAMİ

Ulu cami Siirt’ in merkezinde yer almaktadır. Cami Selçuklular döneminde Selçuklu Sultanı Mugiziddün Mahmut tarafından 1129 yılında yapılmış olduğu bilinmektedir.

VEYSEL KARANİ TÜRBESİ

Veysel karani hazretlerini bilmeyen yoktur ancak onun masaj salonu türbesinin siirt’ te olduğunu bilenlerin sayısı da çok azdır. Türbe Baykan ilçesinde yer almaktadır. Türbe 2001 yılında valilik tarafından restore edilmiştir.  Eski yapısı cas denilen bir yöresel harçtır ancak bugün baktığınız da oldukça modern bir türbe görünümündedir.

 FİNİK KALESİ

Finik kalesi yöre halkı için hikayeleri oldukça önemlidir. Osmanlı döneminden kalmakla birlikte 1990 yılşında Şırnak ‘a bağlanmıştır.

 ŞEYHUL HAZİN HAZRETLERİ

Şeyh-ul Hazin Hazretleri siirt’lilere tavsiyelerde bulunmuş bir kişidir. Hatta ihlas suresi için 40 gün vaaz verdiği de bilinmektedir. Ölüm tarihi 1891 yılıdır. Kendi köyü olan Dere yamaç’ a defnedilmiştir.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri