İstiklal Caddesi’ndeki Teröristle İlgili Yeni Detay

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İstiklal Caddesi’nde 6 vatandaşımızın can verdiği bombalı saldırıyı düzenleyen terörist Ahlam Albashir’in sorgusu sürerken, gözaltı sayısı ise 48’e yükseldi. Kadının, erkek bir terörist ile karı koca kılığında İstanbul’a geldiği öğrenildi. Albashir’e yaklaşık 1 kilo patlayıcı verdiği ve İstiklal Caddesi’ne gönderdiği belirlenen erkek terörist her yerde aranıyor. Öte yandan Albashir’in evinde yapılan aramalarda 3 bin 800 dolar, 5 bin avro ve 10 bin lira ile çok sayıda ziynet eşyası ele geçirildi.

Taksim İstiklal Caddesi’nde meydana gelen 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin de yaralandığı bombalı terör saldırısıyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sürüyor. Bölücü terör örgütü PKK/KCK’nın Suriye kolu PYD/YPG tarafından gerçekleştirilen terör saldırısıyla bağlantılı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan şüphelilerin sorgusu devam ederken, caddeye bombayı bırakan kadın terörist Ahlam Albashir ise sabah karşı Küçükçekmece’de saklandığı evde kıskıvrak yakalandı.

GÖZALTI SAYISI 48’E ÇIKTI

Ekipler, saldırıyla ilgili şu ana kadar çoğu Suriyeli, 37’si yabancı uyruklu 48 şüpheliyi yakaladı. Ekiplerin terör saldırısıyla ilgili operasyonları devam ederken, gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

İstiklal Caddesi’ni kana bulayan kadın teröristle ilgili yeni detay! Evinden neler çıktı neler

KAÇARKEN BİNDİĞİ TAKSİNİN ŞOFÖRÜNÜN İFADESİ ALINDI

Saldırının ardından bin 200 farklı güvenlik kamera görüntüsünden oluşan yüzlerce saatlik kayıtlar didik didik inceleyen Terörle Mücadele ve istihbarat birimleri, ilk olarak kadın teröristin saldırının ardından kaçmak için “müşteri” kılığında bindiği taksiyi buldu. Taksi sürücüsü ifadesinin alınması için gece saatlerinde İstanbul Terörle Mücadele Şubesine getirilirken, ticari taksi ise emniyet birimleri tarafından incelemeye alındı.

KARI-KOCA KILIĞINDA ÜLKEYE GİRDİLER

Bombalı saldırıyı gerçekleştiren Suriye uyruklu kadın teröristin, önce Esenler’de bir eve gittiği, buradan yanına bir miktar altın ve para aldıktan sonra Küçükçekmece’de başka bir adrese giriş yaptığı saptandı. Yaklaşık 4 ay önce beraberindeki örgüt üyesi B. adlı terörist ile ‘karı-koca’ kılığında geldikleri İstanbul’da, Suriye Kobani bölgesindeki PYD/YPG mensubu H. adlı bir örgüt yöneticisinin talimatıyla Esenler’de bir tekstil atölyesinde işe girdikleri öğrenildi.

İstiklal Caddesi’ni kana bulayan kadın teröristle ilgili yeni detay! Evinden neler çıktı neler

1 KİLOLUK PATLAYICIYI VERİP İSTİKLAL’E GÖNDERMİŞ

Burada ‘uyuyan hücre’ konumunda olan terörist, Ayn El-Arab (Kobani) bölgesinden aldıkları talimatla dün hususi bir otomobille Taksim’e gitti. Suriye’den birlikte Türkiye’ye geldikleri ‘koca’ kılığındaki B. adlı firari PKK/YPG üyesi terörist, hücre üyesi Ahlam Albashir’e yaklaşık 1 kilonun üzerindeki TNT tipi plastik patlayıcıyı saat 16.00 sıralarında vererek İstiklal Caddesi’ne gönderdi.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri