Koronanın Bolivya'ya Faturası Ağır Oluyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Bolivya Emniyet Müdürü Ivan Rojas, oluşturdukları özel ekiplerin 15-20 Temmuz tarihleri arasında ülkenin dördüncü büyük kenti Cochabamba’da 191, başkent La Paz’da 141 ve ülkenin en büyük kenti Santa Cruz’da da 68 cansız beden bulduğunu açıkladı.
KORONADAN ÖLENLERİN SAYISI 2 BİN 200 KİŞİDEN ÇOK DAHA FAZLA OLABİLİR
Bolivya’da koronavirüsten 2 bin 218 kişinin öldüğünün açıklanmasına rağmen ölü sayısının çok daha fazla olabileceği söyleniyordu.
Bolivya adlı tıp kurumu da 1 Nisan’dan 19 Temmuz’a kadar hastanelerin dışından kendilerine 3.016 cesedin ulaştığını açıklamıştı.
Koronavirüs: Bolivya’da sokaklardan 5 gün içinde 420 ceset toplandı
SEÇİMLER TEHLİKEYE GİRDİ
Bu açıklamaların ardından Bolivya Hükümeti’nin Bilim Kurulu 6 Eylül için planlanan başkanlık seçimlerinin ertelenmesi çağrısında bulundu.
14 yıldır iktidarda olan Devlet Başkanı Evo Morales, seçimlere hile karıştırıldığı iddialarının ardından başlayan protesto gösterileri sonrasında 10 Kasım’da ordu tarafından istifaya zorlanmıştı.

Koronavirüs: Bolivya’da sokaklardan 5 gün içinde 420 ceset toplandı
Seçimlere katılacak sekiz partiden altısı seçimlerin ertelenmesi önerisine destek verirken Morales’in liderliğindeki Sosyalizm Hareketi Partisi (MAS) buna karşı çıkıyor.
Eski ekonomi bakanı Luis Arce’yi aday gösteren parti, sağcı geçici hükümetin iktidarda kalma süresini uzatabilmek için salgını bahane olarak kullandığını öne sürdü.
Geçici hükümetin başkanı Jeanine Anez bu ay koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıklamıştı.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri