MYOM Nedir? Nasıl Ortaya Çıkar?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Myom, bir tür rahimde oluşan iyi huylu tümördür. Halk arasında “ur” olarak bilinen myom, rahim dokusunda oluşmakta ve rahim kaslarında gelişmektedir.
Her kadında az miktarda da olsa var olan myomlar, hiç doğum yapmamış kadınlarda ve kilo problemi olanlarda sıklıkla görülmektedir.

Myomlar Nasıl Ortaya Çıkar?

Myomlar, rahim duvarındaki yerleştikleri yere ve şekillerine göre şikayet nedeni olabilmektedir. Yerleşim yerlerine göre ise şu şekildedir:
– Rahmin İç Duvarına Yerleşen Myomlar: Rahmin iç duvarına yerleşen myomlar, adet kanamalarını arttırmaktadır. Ayrıca en çok kanamaya neden olduğu için bebeğin anne rahmine yerleşmesine engel olmakta ve düşüğe neden olmaktadır.
– Rahmin Duvarının İçine Yerleşen Myomlar: Bu myomlarda da fazla adet kanaması görülmekte ve ağrılı bir dönem yaşanmaktadır. Bunun yanı sıra vücutta bazı değişikliklere de yol açmaktadır. Örneğin kabızlık, sık idrara çıkma veya fazla kanama olması nedeniyle oluşan kansızlık problemi.
– Rahmin Dışına Yerleşen Myomlar: Bu myom türü en zararlı olandır. Hem kanamaya hem ağrıya hem de enfekte olabilmesi açısından farklı olan bu myomların tespit edildiği anda alınması gerekmektedir.

Myomlar nedeniyle oluşan başlıca şikayetler ise:
– Kısırlık,
– Adet düzensizliği,
– Kasık ağrıları,
– Düşük.
Myomların Tedavisi
Myomların tedavisi cerrahi operasyonlardır. Bu operasyonlar için myomların büyümesi ve şikayetlerin gözlemlenmesi gerekmektedir. Bazı ameliyatların ciddi tehlikeleri de vardır.
Bunun yanı sıra ilaç tedavisi kullanılarak myomlar küçültülebilir. Ancak ilaç tedavisi sonrasında ortaya çıkan yan etkiler nedeniyle bu tedavi yöntemi çok fazla kullanılmamaktadır.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri