Enfeksiyon Nedeniyle 1 Asker Hayatını Kaybetti

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Türk silahlı kuvvetlerinin en mühim acemi birliklerinden bulunan Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayı’nda nedeni şimdilik belirlenemeyen bir enfeksiyon nedeniyle 350 askerin hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. 1 asker ise enfeksiyona mağlup düşerek hayatını kaybetti.

Enfeksiyondan büyülenen 350 askerin, değişik çoğu hastanelere kaldırılarak tedavi edilmeye devam edilmekte bulunduğu öğrenildi. Farklı değişik hastanelerde tedavi edilmekte bulunan askerlerden Piyade Er Hüsnü Özel enfeksiyon nedeniyle hayatını kaybetti.

350 Askerin Tedavileri Farklı Birçok Hastanede Yapılıyor

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer’de halle alakalı açıklamalarda bulundu. Enfeksiyon hastalıklarından dolayı son 3 gün ortamında 350 askerin hastanelere sevk edildiğini belirtti. Manisa’nın Yunusemre eyaletindeki 1. Piyade Er Eğitim Tugayı’nda dün ve evvelki gün olmak üzere toplamda 3 gün ortamında ortaya gelen ve nedeni oldukça belirleme edilmemiş bulunan enfeksiyon Kırşehir’in Mucur nüfusuna kayıtlı Piyade Er Hüsnü Özel bu gece saatlerinde tedavisi yapılmakta bulunan Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Hayata gözlerini yuman asker Hüsnü Özel’in cenazesi ise Cuma günü yapılacak yemin törenine gelen annesi Gülhan Özel yönünden askeri törenle İzmir Adli Tıp Kurumu’ndan teslim edildiği öğrenildi.

54 Askerin Durumu Kritik

Kışlada resmen felaket niteliğinde yaşanan enfeksiyondan dolayı bir askerin de Merkezefendi Devlet Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi edilmekte bulunduğu öğrenilirken, hali kritik bulunan 54 askerin de Manisa Devlet Hastanesi ve Merkezefendi Devlet Hastanesindeki tedavilerinin devam ettiği öğrenildi. 1. Piyade Er Eğitim Tugay Komutanlığında enfeksiyondan çoğu askerin bundan etki gördüğü ve Tugay Komutanlığı içerisindeki 5. Koğuşun revire dönüştürülerek hekim ve hemşirelerden meydana gelen ve birlik içerisinde de tedavilerin devam ettiği açıklandı.

Enfeksiyon Nedeniyle Kriz Masası Kuruldu

Manisa şehrimizin Demirci eyaletinde yer alan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer açıklamalarda bulundu. “Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayımızda acemi olarak eğitim görmekte olan ve yarın yemin etmek üzere dağıtıma gidecek olan aşağı yukarı yaklaşık 6 bin erimizin barındığı batı kışla ve aynı zamanda hemen ykaınında bulunan doğu kışlamızda 23 Mayıs ve 24 Mayıs günlerinde şuanlık sadece bakteriyel bir bağırsakları etkilemekte olan enfeksiyon teşhisi olarak bir rahatsızlık belirledik. Bu rahatsızlık nedeniyle 23 Mayıs, 24 Mayıs ve 25 Mayıs bugün tarihleri itibariyle bütün sıhhat birimlerimize toplam 350 askerimiz sevk edildi. Ama şu anda bu bakteriyel enfeksiyonun kaynağı konusu ile alakalı bir belirleme sahibi değiliz. Bu sabahtan itibaren Tugay Komutanlığında sıhhat teşkilatımız bir kriz masası kurdu. Orada Manisa Valiliğimizin emriyle bir koğuş revire dönüştürüldü. ” dedi.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri