Hurda Araba Teşvik Fiyatı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Eski araçları yoldan kaldırmak ve trafikleri azda olsa rahatlatmak için Hurda Arabalara teşvik ücreti ödenerek araçların hurdaya ayrılması ve vatandaşında bu konuda mağdur olmayarak aracını hurdaya verirken yeterli fiyatı alması ve yeni araç almak isteyenede uygun faiz oranları ve vadelerde kredi imkanı sağlanmasına karar verilmişti. Hurda Araba teşfik fiyatları belli oldu.
Hurda Araç Teşvik Fiyatı

Eski arabasına getirerek hurdaya verenler 6.500 TL ye kadar ücret alabilecek. Hurda araç uygulamasına göre araç 1990 ve 1993 yılları arasında üretilmiş ise 6.500 TL, arabba 1985 ve 1990 yılları arasında üretilmiş ise 5 bin lira, araç 1985 yılı öncesinde üretilmişse 3.500 TL ödeme yapılacak. Hurda indirimine teşvik paketi 2014 yılında yürürlüğe girecek ve araç sahipleri 2014 yılında arabalarını hurdaya verebilecek.

Hurda arabaları teşvik amacıyla verilecek bu ödenekler sayesinde yaklaşık 2 milyon eski aracın yollardan kaldırılması planlanıyor. 20 yaş üstü araçların yollarda bulunmasının sakıncalı olduğu ve güvenlik açısındanda büyük sorunlara neden olduğu belirtilmiş ve 20 yaş üst araçların yollardan kaldırılması için çalışma başlatılacağı söylenmişti. Özellikle ülkemizde bulunan Tofaş marka araçların şahin, doğan, murat 131, serçe vb. araçların sayısının oldukça fazla olduğu ve bu uygulamanın 2014 yılında başlamasıyla birlikte hurda araç teşvikiyle yolların rahatlaması ve insanların yeni model araçlara yönelmesi planlanıyor.
Hurda Araba Ne Zaman Alınacak?

Hurda araçlarla ilgili uygulama hazırlanıyor. Fiyatları 3.500 TL den 6.500 TL ye kadar üretim yılına göre değişiyor. 1985 ve 1993 yılları arasında üretilen araçları kapsayan hurda araç teşvik uygulaması 2014 yılında başlayacak. Kesin tarihi henüz açıklanmasada 1 Ocak 2014 tarihinin başlangıç olabileceği düşünülüyor. Hurda araçlarını satmak yerine devlete hurdaya vermek hemen hemen aynı ücrete gelmektedir. Vatandaş arabasını hurdaya vermek zorunda değil. Yani, dileyen eski aracıyla hayatına devam edebilir. Ancak, ilerleyen yıllarda bu araçların yollara çıkmasının yasaklanabileceği ve hurda araba fiyatlarınında düşebileceği düşünülüyor.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri