İmplantlar Arasındaki Farklar Nelerdir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Doğal ve güzel bir görünüm sağlaması açısından implant dişler günümüzde her bakımdan birçok insan tarafından tercih edilmektedir. Genel olarak implant dişlerin uzun ömürlü bir kullanım olanağı sunması da bu tercihin yapılmasında etken bir rol oynamaktadır. Günümüzde uzman diş hekimleri tarafından yapılabilen implant dişler arasında oldukça farklı türde seçenekler bulunmaktadır.

Sağlıklı ve güzel bir ağız yapısına kavuşmak isteyen insanlar bu seçenekler arasından kendilerine en uygun olanı seçebilmekteler. Bir veya daha fazla dişin olmadığı durumlarda uygulanan İmplantlar bulunmaktadır. Bunlar kemik içine uygulanırlar. Bunun yanı sıra doğrudan kemiğin ölçüsü alınarak bunun üzerine uygulanan implant dişler de bulunmaktadır.

Kemik boyutu ölçülerindeki eksikliği gidermek için tüm kemik uzunluğunca uygulanan implant dişler de vardır. Protez dişlerde retansiyonu güçlendirmek ve zayıf olan dişleri sabitlemek amacıyla uygulaması yapılabilen implant seçeneklerinin olduğunu da görmek mümkündür. Genel olarak implant dişler arasında uygulanmaları ve işlevsellikleri yönünden bu türden farklılıklar olduğundan söz etmek mümkündür.

İmplant Diş Çeşitleri

Diş sorunlarını giderme konusunda oldukça modern bir yenilik olarak hayata kazandırılan implant dişler arasında iyi bir çeşitlilik bulunmaktadır. Her bir seçenekte uygulanması durumuna ve fonksiyonuna bağlı olarak farklı türde isimlendirmeler yapılmıştır.

  • Subperiostal implant uygulamaları,
  • Endosseöz implant uygulamaları,
  • Transosseöz implant uygulamaları,
  • İntramukozal implant uygulamaları,
  • Endodontik implant uygulamaları,

Genel olarak implant diş uygulamalarından faydalanmak ve bu kapsamda seçimler yapmak isteyen kişiler bu yöntemler arasından kendilerine en uygun olanı rahatlıkla seçebilirler. Alanında uzman ve profesyonel olan hekimlerden destek alınması şartıyla bunların başarıyla uygulanabilmesi daima mümkündür.

Subperiostal İmplant

Bu implantlar çene kemiğinin ortaya çıkarılmasıyla birlikte gerekli şekilde ölçülerin alınmasından sonra uygulanırlar. Periost olarak tanımlanan kemik zarı alt kısmına doğrudan uygulanırlar.

Endosseöz İmplant

Bu implant tekniğinin uygulanmasında implantın direkt kemik içerisine yerleştirilmesi durumu söz konusudur. Silindir ya da vida biçiminde üretilen bu implantlar kemik gibi bir yapıda olurlar. Bu implant türü gene itibariyle silindirik veya vida implant olarak da isimlendirilebilmektedirler.

Transosseöz İmplant

Kemik boyunca uygulaması yapılan bu implant türü genel itibariyle bir kaza veya tümör gibi etkenlerden dolayı dişin kaybedildiği durumlarda uygulanırlar. Uygulaması biraz zahmetli ve zor oluğundan tercih edecek kişilerin buna karşı mutlaka hazırlıklı olmaları gerekir.

İntramukozal İmplant

İntramukozal implant uygulamasında mantar biçiminde üretimi yapılmış titanyumdan diş implantları kullanılmaktadır. Protezler üzerindeki retansiyonu artırmada genel kullanıma uygun olurlar. Fakat insanlar arasından çok fazla tercih edilmemektedirler.

Endodontik İmplant

Diş yapılarında genel olarak bir zayıflık yapısı durumu meydana gelebilmektedir. Bu tür durumlarda Endodontik implantlar çok işlevsel bir rol üstlenmektedirler. Dişlerdeki sağlamlık yapısını artırmak için ve bu dişleri daha güçlü hale getirmek için bu implant tekniği kullanıma uygun olmaktadır.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri