Matematik Sıfırdan Nasıl Öğrenilir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Türkiye’de milyonlarca öğrencinin başarısız olduğu ve sınavlarda yüksek notlar almakta zorlandığı matematik dersi, öğrenciler için öğrenilmesi çok zor dersler arasında yer almıştır.

LGS, TYT, AYT, KPSS, DGS ve ALLES gibi sınavlarda matematikten yüksek netler çıkarmak için bu yazımız da, sizler için önemli bilgilere yer verdik. Bu bilgiler sayesinde matematik seviyenizi, sıfırdan en yüksek netlere nasıl çıkarılacağını öğrenmiş olacaksınız.

Matematik Neden Önemlidir?

Matematik, lise, üniversite ve kamu kurumlarına atanmadan tutunda günümüzde robotik kodlama ile gelişen teknolojilere kadar her yerde önemlidir. matematik bilmeden iyi bir puan almada büyük derece de zorlanmalar olacağı gibi, öğrencilerin atanma durumları da sürekli ertelenecektir.

Matematik, sadece atanmak gibi durumlar için değil, insan beyninin daha çok gelişmesine ve böylece daha hızlı düşünerek en doğru kararları vermeyi sağlar. Bundan dolayı da insanlar matematiği sadece iyi bir lise, ünüversite ya da atanmak için değil de, daha iyi düşünme ve karar alabilme yetisini geliştirmek için de öğrenmelidir.

Matematik Dersi İçin Dershane Şart Mı?

Matematik sıfırdan nasıl öğrenilir, sorusu Türkiye’de en çok sorulan sorular arasında yer almaktadır. Matematik dersini öğrenmek için sabırlı ve azimli olmanın yanı sıra zaman ayırmak da önemlidir. Ayrıca matematik öğrenmek için, bir dershaneden veya benzeri bir kurumdan ders almak sizin avantajınıza olur. Ancak sabırlı ve azimli bir kişiliğiniz varsa, dershaneye gitmeye ve para vermeye değmez. Çünkü çok sayıda düşük ücretli online siteleri ve ücretsiz video paylaşımı yapan youtube kanaları bulunur. Bundan dolayı evinizde kendi bilgisayarınız veya tabletinizde matematik desini öğremeniz mümkündür.

Matematiği Sıfırdan Öğrenmenin 6 Adımı

Doğru kaynak kullanımı: Matematiğe sıfırdan başlamak için ilk önce, doğru kaynakların seçilmesi gerekir. Örneğin; dört işlemde hatta yapıyorsanınız, gidip orta veya zor kaynaktan soru çözmeya çalışmak sizin, matematikten erken soğumanıza ve moralinizin bozulmasına neden olur.

Sıfırdan matematik öğrenmek için, antremanlarla matematik veya ortaokul sorularını kapsayan soru bankalarından çalışmak, hem sizin matematiğe olan merakınızı hem de pozitif enerjiye neden olur.

Sabırlı olmak: matematik temeliniz hiç yoksa, matematiğe sıfırdan başlamak hem zor hem de çok sabırlı olmak gerekir. matemetik dersine yeni başladıysanız, ilk önce bir ders programı oluşturmanız gerekir. ayrıca ders çalışma programı oluşturken, oluşturacağınız programın sizi sıkmayacağı şekilde oluşturmanız sizin yararınıza olacaktır.

Matematik dersinin bir konusunu veya bir bölümünü tamamen anlamadan, o bölümün sorularını çözmeye çalışmayınız. Çünkü bu size negatif enerjiye neden olur. Dersin konusunu kavradıktan sonra, sorular çözülmeli ve yapamadığınız soruları da birine çözdürmeniz gerekir. Çünkü onlarca soru tarzı bulunur. Tüm soru tarzlarını gördükten sonra matematik yapma seviyenizde artışların yaşandığını göreceksiniz.

Zaman ayırın: Eğer yapamadığınız bir soru olursa, soruyu bir kenara atıp başka soruya geçmeyin. Soruya zaman ayırın ve sürekli yapamadığınız soru üzerinde tartışınız. Yanlış yapa yapa sonunda doğru cevaba ulaşacak ve bu sonuçtan memnun olacaksınız. Zaten matematik, aklı yorma sanatıdır. Aklınızı yormadan ve çözüm için hem zaman hem de farklı yolar denemeden öğrenmek mümkün değildir.

Öğrenme amacınızı belirleyin: Matemetik öğrenme de diğer her şeyde olduğu gibi Neden ve Niçin? öğrenilmeli gibi bireyin kendine soru sorması gerekir. Hedeflediğiniz şey ile öğrenme azminiz doğru orantılı olduğu için. nedenini öğrenin. Bu sayede hedefinize göre matematik öğreneceksiniz.

Konuyu somut bir şekilde kavrayın: Matematik öğrenmek için ezber yöntemi en yanlış yoldur. Çünkü matematik ezber sistemini bozan ve aklın yorularak düşünme kavramının canlanmasına neden olur. Ayrıca matematik dersini tam anlmak için sadece konu çalışmak yetmez. Konu çalışma yöntemi sadece dersin yüzde 20 gibi bir oranda öğrenmenizi sağlar. Bunun için de bol bol soru çözmek gerekir.

Bol bol soru çözün: Matematik sıfırdan öğrenmek için kişilerin, bol bol soru çözmesi gerekir. TYT Soru bankası seçerken bol sayfalı olmalarına dikkat edin. Çünkü her bir matematik konusunda onlarca soru tarzı bulunur. Tüm bu soru tarzlarını görmek ve yapabilmek için de en az 4 veya 5 kaynaktan soru çözmek gerekir. Ayrıca yapamadığınız soruları da mutlaka çözdürmeniz gerekir. Eğer yakınınızda yapamadığınız soruları çözecek kimse yoksa, soru bankalarınızın çözümlü soru bankası olmasına özen gösterin.

Sonuç olarak: Sıfırdan matematik öğrenme, insanın azmine ve sabrına doğru orantılıdır. Ayrıca bir hedef belirlendiğinde o hedefe ulaşmak için dershane veya kurumlara para verilmeden de öğrenilmesi mümkündür. Yapmanız gereken tekşey doğru zamanda doğru yerde ve doğru kaynaklardan çalışmak.

Matematiği sıfırdan öğrenmek için tüm kaynak kitabı ihtiyaçların şimdi Kitap Gönder’de!

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri