Kıymalı Börek Tarifi – Nasıl Yapılır?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Kıymalı börek birçok kişi tarafından sevilen ve bazılarının sabah saatlerinde vazgeçilmez yiyeceği olarak bilinen bir yiyecektir. Vereceğimiz kıymalı börek tarifi sayesinde pastanelerde yediğiniz kıymalı börekten farksız bir kıymalı börek yapabilirsiniz. kanalbilgi.net Kıymalı börek tarifinde kıyma yerine peynir yada haşlanmış patateste kullanabilirsiniz. Fazla uzatmadan kıymalı börek için önce malzemelerimizi sayalım sonrada kıymalı börek yapılışına geçelim.

Kıymalı Börek Malzemeleri

3 adet yufka
1 yumurta
2 adet sogan
2 su bardagi süt
Maydanoz
250 gram kıyma
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber

Kıymalı Börek Tarifi – Yapılışı

Daha öncedende belirttiğim gibi kıymalı börek yerine peynirli yada patateslide yapabilirsiniz. Patates haşlamanız yeterli, peyniri ise ezerek kullanabilirsiniz. Kıymalı börek için öncelikle 250 gram kıymayı içerisine 1 adet büyük soğan yada 2 adet küçük soğan doğrayarak bir tavada kısık ateşte iyice kavurun. Kavrulma işleminin bitmesine 1 dakika kala tuz, karabiber ve maydonozuda ekleyin. Farklı bir kapta süt, yumurta ve sıvı yağı güzelce çırpın. Borcam içerisine bir yufka koyun. Güzelce yufkayı borcamın içerisine yayın. Üzerine farklı kapta hazırladığınız süt, yumurta ve sıvıyağ karışımından oluşan karışımı yufkanın üzerine yayın.

Diğer bir yufkayı yarı yarıya bölün ve bir yarıyı üzerine serin. Tekrar karışımdan dökün. Üzerinede diğer yarısını serdikten sonra kıymalı karışımdan üzerine yerleştirin. Bir yufkayı daha ikiye bölerek aynı işlemi uygulayın. Önce tek yarıyı serip üzerine ıslak karışımdan dökün, sonra diğer yarıyı serip biraz daha kıyma koyun. Kalan yufkaları aynen üzerine serip tüm sıvı karışımıda üzerine yayın. Artık kıymali böreğiniz hazır. Şimdi sıra pişirmede. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Biraz ısındıktan sonra kıymalı börek’i fırına koyun. Üzeri kızarana kadar pişmesini sağlayın. Fırından çıkardıktan sonra bir kaba koyun ve üzerini hava almayacak şekilde örtün. Bir süre beklerseniz çok daha lezzetli olacaktır. Kıymalı börek tarifimiz özet olarak bu şekilde. Kıymalı böreğin nasıl yapılacağını öğrendiğinize göre artık sizde pastanelerde yediğiniz kıymalı börek gibi güzel börekler yapabilirsiniz.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri