Renkli Patates Salatası Tarifi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Salatayı herkes sever. Özellikle bayanlar diyet için salatayı sık sık tüketir. Patates salatası ise ayrı bir lezzete sahip sevdiğimiz lezzetler arasındadır. Salatanın renkli ve görsel hale getirilmesi durumunda çok daha güzel olduğunu görmenizi sağladık. Renkli patates salatasını gerçekten beğeneceğizi düşünüyoruz. Ayrıca misafirlerinizede güzel bir sürpriz hazırlayabilirsiniz.

Renkli Patates Salatası için Malzemeler

2 büyük boy havuç
Tuz karabiber
2 limon
Mayonez
1/3 karalahana
2 kg patates
Yarım çay bardağı zeytinyağı

Renkli Patates Salatası Hazırlanışı

Patatesleri ezilecek kıvama gelene kadar haşlayın. İyice püre hale getirip içine mayonez ve zeytinyağını ilave edin. İsteğe göre tuz ve diger baharatlari katın. Pureyi 3 e bölün. Mutfak robotunda karalaha ve sıkılmış limonun 1/3’ü ve bir tutam tuz ile parçalayın. Karalahananın suyunu sıkıp posa kısmını atın.

Su ile patatesin 1/3’ünü iyice karıştırın. Ayni işlemi havuç ile de yapın. Patatesin kalan kısmını sade veya istediğiniz şekilde renklendirebilirsiniz. Kalıp olarak kullanacağınız kaba streç film yerleştirin.

En alta karalahanalı ortaya havuçlu en üste de sade patatesi elimizle şekillendirerek yerleştirin. Dolapta 2 saat bekledikten sonra kalıbı geniş bir tepsiye ters çevirin. Üstünü istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Doğal Kilo Verme
Sevgili Çift Kombinleri
Moda Kıyafet Modelleri
Tesettür Abiyeler
İğne Oyası Modelleri